Editura Evenimentul si Capital

EUROPARLAMENTARE. Incidente în Dolj: La Coşoveni "au fost taiate anvelopele mai multor maşini ale candidaţilor PDL pentru alegerile locale din comună"

14-05/prezenta-vot1-465x390
Autor: | | 1 Comentarii | 292 Vizualizari

Prezenţa la vot era la ora 13.00 de 14,45%. Până la ora 13.00, la nivelul judeţului Dolj, 12,04% dintre alegătorii prezenţi la urne erau din mediul urban şi 17,53% din mediul rural. Doljul se situează astfel peste media naţională, de 12,54 %, şi ocupă locul al 8-lea pe ţară.

BEJ Dolj a fost sesizat cu privire la mai multe incidente petrecute in judeţul Dolj, unul dintre acestea facand referire la comuna Cosoveni, unde au loc alegeri locale in paralel cu cele europarlamentare.

Preşedintele PDL Dolj, Marian Jean Marinescu, a declarat, astăzi că, există tentative de fraudare a alegerilor europarlamentare în judeţul Dolj.  La Coşoveni ‘au fost taiate anvelopele mai multor maşini ale candidaţilor PDL pentru alegerile locale din comună”.

"Sunt în jur de 2.000 de cereri de urnă mobilă, drept pentru care noi am făcut nişte plângeri penale bineînţeles mai întâi întâmpinare la secţia de votare. După aceea am făcut contestaţie la BEJ şi în acelaşi timp plângeri penale împotriva câtorva medici de familie. Nu cred că hipoacuzia este un motiv să nu fii transportabil la secţia de votare. În special la Coşoveni este o situaţie foarte interesantă. Sunt cereri de vot cu urnă mobilă semnate de un medic candidat la Consiliul Local Coşoveni, care este primul pe listă la PSD. Şi ce este şi mai interesant este că pentru Consiliul Local sunt unele persoane care sunt netransportabile dar acele persoane nu au făcut cerere şi pentru alegerile europene. Asta înseamnă că la alegerile europene se pot duce pe picioare iar la cele locale nu. Încep să fie nişte semnale destul de îngrijorătoare în legătură cu numărul de persoane care votează pe liste suplimentare. Ne aşteptam într-un fel la asta pentru că sunt mulţi din judeţ şi pot să voteze dar sunt unele locuri unde deja au depăşit 100. De exemplu, la Argetoaia sunt 180 de persoane care au votat pe liste suplimentare. Sunt nişte informaţii pe care trebuie să le verificăm, sunt persoane din Filiaşi duse cu microbuzul ca să voteze acolo. Îngrijorător este faptul că sunt preşedinti de secţii de votare care nu permit copierea listelor suplimentare, ceea ce este o încercare de fraudare a alegerilor, fără niciun fel de dubiu", a spus Marian Jean Marinescu, citat de Gazeta de Sud. 
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate