Editura Evenimentul si Capital

'Regele cocainei' din Bulgaria, trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru traficarea a 50 de kilograme de droguri

13-03/Evelin_Banev__zis_Brendo_-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 953 Vizualizari

Cetăţeanul bulgar Evelin Banev Nicolov, zis 'Brendo' sau 'Igor', a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, sub acuzaţia că a introdus în aprilie 2012 pe teritoriul României peste 51 kg de cocaină.

Supranumit în presă şi 'Regele cocainei', Evelin Banev Nicolov este unul dintre cei mai importanţi traficanţi de droguri din Europa. În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi un alt cetăţean bulgar, Radoslav Georgiev-Atanasov, acuzat de complicitate la trafic de droguri.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, investigaţiile în acest caz au fost declanşate în data de 12 octombrie 2011, ca urmare a sesizării din oficiu a Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul Antidrog cu privire la faptul că mai multe persoane, neidentificate la momentul sesizării, sunt implicate în traficarea unor cantităţi mari de cocaină, pe ruta America de Sud - România - ţări din Europa de Vest.

În urma anchetei, procurorii şi poliţiştii de la Antidrog au descoperit că, în cursul lunii aprilie 2012, Evelin Banev Nicolov, având sprijinul unor persoane rămase neidentificate, a introdus pe teritoriul României în vederea vânzării cantitatea de 51,058 kg cocaină. Drogurile au fost apoi livrate altor persoane cu ajutorul lui Radoslav Georgiev Atanasov şi al altor complici neidentificaţi.

Pe numele celor doi inculpaţi care se sustrăgeau urmăririi penale, au fost emise mandate europene de arestare preventiva în data de 5 februarie 2013.

Radoslav Georgiev Atanasov a fost predat temporar autorităţilor judiciare române de către autorităţile judiciare italiene, acesta fiind în executarea unei pedepse cu închisoarea, drept urmare, în data de 21 februarie 2014, Tribunalul Bucureşti a confirmat măsura arestării preventive a inculpatului şi a dispus executarea mandatului de arestare preventivă.

Măsura arestării preventive a fost prelungită succesiv de către Tribunalul Bucureşti până la data de 19 iulie 2014, inclusiv.

În ceea ce-l priveşte pe Evelin Banev Nicolov, procurorii români au făcut demersuri pe lângă autorităţile judiciare bulgare pentru predarea temporară a acestuia, însă solicitarea a fost refuzată.

În sarcina celor doi s-au stabilit cheltuieli judiciare în cuantum de 100.000 de lei care, dosarul urmând a fi judecat de Tribunalul Bucureşti.

Evelin Banev a fost reţinut în Bulgaria în mai 2012, în cadrul unei operaţiuni poliţieneşti internaţionale împotriva traficului de droguri. Treizeci de persoane, printre care 15 bulgari, 12 italieni, un român, un georgian şi un sloven, au fost reţinute atunci pe teritoriul mai multor state europene. 'Brendo' a fost extrădat în Italia, unde a fost judecat pentru trafic de droguri, dar el a revenit în Bulgaria pentru şedinţele din cadrul procesului deschis pe numele său pentru spălare de bani.

În iulie 2013, Evelin Banev a fost condamnat în Italia la 20 ani de închisoare pentru rolul său în traficul de cocaină din America de Sud către Italia.

Conform justiţiei italiene, Evelin Banev şi complicii săi sunt vinovaţi de introducerea ilegală a şase tone de cocaină în Italia între anii 2006 şi 2008.
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate