Cine este martorul misterios din America al lui Iohannis

Scrisoarea-testament trimisă din Statele Unite Sursa: Justitiarul.rorn
Autor: | | 2 Comentarii | 3878 Vizualizari

Avocații lui Klaus Iohannis contestă instanța de la Brașov și cer strămutarea procesului în care liderul de la Cotroceni a pierdut un imobil dn Sibiu . Casa de avocatură invocă „motive de bănuială legitimă”.

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plată a site-ului „Evenimentul zilei”, cuprinzând o selecție exclusivă de materiale de presă de calitate.

Curtea de Apel Brașov a amânat, astăzi, 25 ianuarie, judecarea contestației în anulare în dosarul 645/64/2015 referitor la cele două imobile din Sibiu pierdute de șeful statului și soția sa pe motiv că ar fi fost dobândite fără drept. Următorul termen a fost fixat, la cererea avocaților președintelui, 6 iunie 2016.

De ce atât de îndepărtat? Pentru că procedura în cazul citării  în străinătate a martorilor  permite acest lucru, iar în acest dosar martorii, urmași ai lui Nicolae Baștea, trăiesc în Statele Unite ale Americii.

Președintele, prin avocații săi, a cerut strămutarea cauzei de la Brașov pe motive de bănuială legitimă, însă termenul pentru pronunțarera instanței în cazul acestei cereri era ulterior termenului de la Brașov, respectiv 17 februarie a.c. Acum, odată amânarea obținută, avocații au obținut și păsuirea necesară până la pronunțarea  Înaltei Curți de Casație și Justiție.

În discuție este vorba despre casa din strada Nicolae Balcescu nr. 29, cumpărată în aceleași condiții ca și proprietatea din strada Gheorghe Magheru nr. 35, de asemenea pierdută în instanță. După ce le-a fost respins recursul în dosarul "Casa din Bălcescu", președintele României și soția sa Carmen Georgeta Iohannis au depus la Înalta Curte de Casație și Justiție, prin avocații lor, în data de 17 decembrie 2015, o cerere de strămutare a dosarului nr. 645/64/2015 având ca obiect contestația în anulare pe care între timp cei doi au formulat-o impotriva deciziei nr. 655/12.11.2015.

Prin respectiva sentință, completul de la Brașov i-a obligat să elibereze imobilul din strada Nicolae Balcescu 29, achizitionat în 1999 pe motiv că  actele de stare civilă depuse nu ar fi reale. În cererea depusă de casa de avocatură angajată să-i reprezinte, soții Johannis cer strămutarea, respectiv suspendarea până la soluționarea cererii de strămutare a dosarului care a avut termen de judecată ieri,25 ianuarie 2016 ”pentru motive de bănuială legitimă” și trimiterea dosarului la o instanță de același grad.

Avocații de la ”Mușat și asociații” spun că instanțele din Brașov ”timp de 10 ani au manifestat în mod constant o atitudine ostilă subsemnaților”. Numai că avocații au uitat să achite taxa de suspendare în valoare de 20 de lei (vezi foto) așa că Înalta Curte de Casație și Justiție încă nu s-a pronunțat asupra cererii, după cum reiese de pe site-ul Ministerului de Justiție. O va face pe 17 februarie 2016, după termenul avut ieri.

Din documentele furnizate de jurnalistul sibian Albin Marinescu instanțelor reiese că ambele imobile au fost dobândite de familia Johannis prin fals și prin intermediul mamei lui Carmen Georgeta Iohannis, Georgeta Lăzurcă, născută Radu. Aceasta ar fi muncit ca slujnică în casa lui Ilisei Ghenea, proprietarul clădirilor și așa l-ar fi cunoscut pe Lăzurcă, care avea un atelier de pielărie în imobil și cu care s-a căsătorit. Împreună au avut-o pe Carmen Georgeta, căsătorită Iohannis.

Printr-un întreg context de împrejurări, soacra președintelui ar fi intrat în posesia unor documente ale imobilului pe care, ulterior, conform lui Albin Marinescu, le-ar fi ”aranjat” împreună cu urmașii lui Ghenea, dezmoștenit de propria familie din cauza căsătoriei, astfel încât să devină, în 1999, proprietar peste cele două clădiri din Gen. Magheru, respectiv Nicolae Bălcescu.

Aceasta, deși Ghenea a decedat fără a lăsa în urmă moștenitori. Soția sa, Maria, născută Baștea avea un nepot la Cluj, Nicolae Baștea, însă, conform legii, acesta nu ar fi avut drept succesoral. La rândul său, Nicolae Baștea avea un nepot într-o comună brașoveană, Viștea de Sus, Ioan Baștea, și el lipsit de drepturi succesorale. Cu toate acestea, familia Baștea a obținut imobilele și le-a vândut apoi, prin intermediul nepotului Ioan Baștea și al Georgetei Lăzurcă, familiei președintelui.

Împărțirea cu familia doamnei Iohannis s-a făcut de către Nicolae Baștea, printr-o scrisoare-testament trimisă din Statele Unite, unde se stabilise. ”Eu te sfătuiesc să iei actele și să te duci la Lăzurcă să-i oferi jumătate, că el e cheia”, Lăzurcă fiind socrul lui Klaus Iohannis, la acea vreme deja personaj cu notorietate în Sibiu.

Spațiul din Nicolae Bălcescu îi aducea primarului Iohannis, prin închirierea către banca Raiffeisen, 60.000 de dolari în 3 ani. Lăsat fără el de instanța de la Brașov, președintele a contestat decizia care era definitivă, dar nu și executorie. În 2005, soții Iohannis pierduseră și imobilul din Gen Magheru, prin anularea certificatului de moștenitor, iar contestațiile au ținut procesul pe rol vreme de 10 ani.

Pe 25 ianuarie a fost fixat pentru  6 iunie 2016, de către instanța Curții de Apel Brașov, un nou termen pentru judecarea contestațiilor depuse de către șeful statului și familia sa la deciziile Tribunalului Brașov, care i-au fost până acum nefavorabile.
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
loading...