9 motive puțin ȘTIUTE pentru care ești mereu oboist. Pot fi legate de VINUL ALB și TELEFONUL MOBIL

9 motive puțin ȘTIUTE pentru care ești mereu oboist. Pot fi legate de VINUL ALB și TELEFONUL MOBIL

Lipsa somnului nu este singurul motiv pentru care nu ai energie. Lucruri mărunte pe care le faci/sau nu le faci te pot extenua metal și fizic și îți fac ziua un coșmar. Iată cele mai commune motive pentru care te poți simți oboist, completate de schimbările în stilul de viață care te pot aduce pe linia de plutire.

1. Lipsa de mișcare

Cei care sar peste programul zilnic de mișcare pentru a avea energie de fapt obțin efectul invers. Într-un studiu făcut la Universitatea din Georgia, oamenii sedentari dar sănătoși care au început să facă exerciții ușoare de trei ori pe săptămână pentru circa 20 de minute s-au declarat mai puțin obosiți și mai energizați după șase săptămâni. Mișcarea făcută regulat livrează oxygen și nutrienți țesuturilor.

2. Nu bei suficientă apă

Ne puteți urmări și pe Google News

Chiar și o deshidrare ușoară scade nivelul de energie, spune Amy Goodson, dietician la Texas Health Ben Hogan Sports Medicine. Deshidratarea cauzează reducerea volumului sângelului, ceea ce face sângele mai subțire. Asta face inima să pompeze mai puțin efficient, reducâtn viteza la care oxigenul și nutrienți ajung la mușchi și la organe. Opt pahare de apă pe zi ar trebui să fie obligatorii pentru adulți.

3. Lipsa de fier

Deficiența de fier poate duce la iritabilitate, slăbiciune, incapacitate de concentrare. ”Apare senzația de oboseală pentru că mai puțin oxigen ajunge în mușchi și celule”; spune Goodson. Pentru a reduce riscul de anemie prin deficiență de fier mâncați oauă, tofu, legume verzi, nuci, unt de arahide și alimente bogate în vitamina C. Deficiența de fier poate să apară și din cauza unei probleme de sănătate nediagnosticate, așa că este bine să mergeți și la medic. 

4. Perfecționismul

Străduința de a fi perfect (care este imposibilă) te va face să muncești mai mult și în condiții mai grele decât ar fi necesar, spune Irene Levine, profesor de psihiatrie la New York University School of Medicine. Dacă vă stabiliți țeluri care nu sunt realist sau dificil de atins, la final nu veți fi satisfăcut. Sfatul specialistului: stabiliți-vă un termen limită pentru muncă și țineți-vă de el. În timp, vei realiza că orele în plus petrecute la job nu îți îmbunătățesc de fact munca. 

5. Sari peste micul dejun

Mâncarea alimentează organismul iar atunci când dormim corpul cotinuă să folosească ce s-a consuamt la masă pentru a oferi oxigen organismului. Așa că atunci când te trezești dimineață trebuie să realimentezi consumâns micul dejun. Dacă sari peste el, te vei simți epuizat/ă. Pentru o energizare optimă consumați cereale integrale, unt de arahide, lapte degresat ouă sau iaurt. 

6. Ai un birou murdar 

Un astfel de mediul de lucru epuizează pentru că nu te lasă să te concentreze și limitează capacitatea corpului de a procesa informație, potrivit unui studiu făcut la Universitatea Princeton. La finalul zilei, ai grijă că lucrurile personale sunt organizate. Asa te va ajuta să ai un început pozitiv ziua următoare. 

7. Muncești și când ești liber sau în vacanțe

Dacă vei continua să îți verifici e mail-ul când ar trebui să să relaxezi te vei epuiza rapid. Decontectează-te de la orice tehnologie pentru a fi creativ, productiv și eficient atunci când te vei întoarce la job. 

8. Bei un pahar de vin (sau două) înainte de culcare

Un pahar de alcool înainte de culcare pare o idee bune, însă reține faptul că alcoolul nu face bine sistemului nervos și are efect de sedativ. Atunci când se metabolizează, alcool disturbă organismul. De aceea ai toate șansele să te trezești în mijlocul nopții dacă vei consuma alcool seara. 

Soluția: nu bea alcool cu două -trei ore înainte de ora de culcare. 

9. Te bazezi pe cofeină toată ziua

În cantități mici, cafeina face bine, însă dacă se exagerează cu ea va fi disturbat ciclul somn/trezire. Soluția pentru a vă feri de o astfel de problemă: nu cosumați cofeină cu șase ore înainte de culcare.