10.000 de puieți au fost plantați în câteva ore de voluntarii Fundației Toflea

10.000 de puieți au fost plantați în câteva ore de voluntarii Fundației Toflea

Voluntarii Fundației Toflea, împreună cu primăria localității Brăhășești, au efectuat sâmbătă, 5 aprilie 2014, cea mai extinsă acțiune de împădurire din județul Galați din ultimii ani de zile.

La eveniment au participat aproape 1000 de oameni, dintre care 200 de voluntari din partea Fundației, alți 200 de elevi de la școlile din localitate și sute de locuitori ai comunei.  

De dimineață și până spre mijlocul zilei, cei peste 1000 de activiști au plantat mai bine 10.000 de puieți, din cei 110.000, câți urmează să fie plantați în total. Proiectul de împădurire a fost inițiat în anul 2013, având ca scop oprirea alunecărilor de pământ ce ar putea să pună în pericol siguranța cetățenilor.

“Sunt deosebit de bucuros că astăzi am început să plantăm 90.000 din cei 110.000 de puieți care sunt prevăzuți în proiect. Sunt însă și mai bucuros de faptul că la acțiune au participat Voluntarii Fundației Toflea și locuitorii comunei, pentru că asta dovedește că aici suntem o comunitate în adevăratul sens al cuvântului și facem împreună lucruri importante pentru noi toți, precum această campanie de împădurire care va opri alunecările de pământ. Apreciez în acest sens impactul pe care l-a avut Fundația Toflea în dezvoltarea comunității. Astăzi vedem că celor 200 de voluntari ai Fundației li s-au alăturat alți cel puțin 800 de locuitori, ceea ce este un semnal foarte bun pentru comunitate”, a declarat Mircea Dumitru, primarul din Brăhășești fost bursier al Fundației Toflea.

Ne puteți urmări și pe Google News