10.000 de turiști români, în TURCIA. IATĂ unde pot primi sprijin

10.000 de turiști români, în TURCIA. IATĂ unde pot primi sprijin

În total, în Turcia sunt 10.000 de turiști români, în fiecare săptămână 6 chartere plecând sâmbăta spre Antalya și Bodrum, a declarat pentru Pro TV, Alin Burcea, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism.

Circa 600 -700 de turiști români sunt în prezent numai în cele două stațiuni.

Întreaga rețea consulară română din Turcia, inclusiv consulatul onorific din Antalya, este activată pentru a oferi sprijin cetățenilor români, a comunicat Ministerul Afacerilor Externe.

Echipa Consulatului General al României la Istanbul care s-a deplasat la Aeroportul Internațional Atatürk din Istanbul oferă asistență cetățenilor români aflați în incinta acestuia, în funcție de necesități. Nu s-au înregistrat cazuri speciale.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cadrul aeroportului au fost stabilite doua puncte de adunare/informare pentru cetățenii români – pentru zona de check–in la poarta G17, iar pentru zona de tranzit – în proximitatea ghișeului central de informații, langa Cafe Nero și Magazinul Old Bazaar. La aceste puncte se află echipele mobile ale Consulatului General, cu semne distinctive (veste cu însemne tricolore).