128 de locuri gratuite la Masca

128 de locuri gratuite la Masca

Actorii teatrului bucureștean își așteaptă publicul la piesa „Parcul”, dedicată bătrânului Cișmigiu.

Teatrul Masca găzduieșe în această seară, de la ora 19.00, ultima reprezentație din acest an a spectacolului „Parcul”, o piesă ce spune istoria Cișmigiului.

Fiecare mare oraș are un loc anume care îi dă personalitate. Pentru bucureșteni, un asemenea loc este Grădina Cișmigiu. Inaugurat în 1854, celebrul parc a împlinit anul acesta 160 de ani, fiind astfel cel mai vechi din București.

Grădina Cișmigiu i-a inspirat și pe actorii de la Masca și așa s-a născut proiectul „Un parc, un oraș, un spirit”, inițiativă ce urma să ofere bucureștenilor manifestări culturale în Parcul Cișmigiu. Din păcate, proiectul nu s-a putut materializa și, ca o compensație pentru locuitorii Capitalei, teatrul oferă astăzi intrarea gratuită la spectacolul „Parcul”.

Ne puteți urmări și pe Google News

128 de oameni vor putea astfel să urmărească povestea construirii celui mai vechi loc de recreere din București.

Cum a început povestea

Doi pensionari joacă șah în Cișmigiu. Joacă șah parcă dinainte de construirea parcului și sunt martorii trecerii timpului peste oamenii și faptele lor, la adăpostul umbros, plin de răcoare și mister al celui mai iubit parc bucureștean. De la inaugurare (1854) și până astăzi, parcul este populat de întâmplări hazlii și duioase, de figuri carismatice sau oarecare, de muzică și bucurie. Scenariul și regia spectacolului îi aparțin lui Mihai Mălaimare, iar scenografia Sandei Mitache.

Din distribuție fac parte Sorin Dinculescu, Cosmin Creţu, Bogdan Angelescu, Mihai Mălaimare, Răzvan Teodorescu, Antonio Minca, Ana Maria Ioniţă, Andrei Drăgulescu / Alexandru Floroiu și Anamaria Pîslaru.