130.000 de maşini Volkswagen din România au softul-problema. Ce modele sunt aşteptate în service

130.000 de maşini Volkswagen din România au softul-problema. Ce modele sunt aşteptate în service

În România au fost înmatriculate aproximativ 130 de mii de maşini Volkswagen, echipate cu softul care păcăleşte testul de poluare. Grupul Volkswagen a anunţat că îi va invită pe români în service lunile următoare.

Surse din piaţă auto, citate de Pro TV, susţin că numărul de 130 de mii de maşini marca Volkswagen înmatriculate în România care au softul ce păcăleşte testul de poluare ar putea creşte sau descreşte. În funcţie de datele pe care le furnizează producătorul german.

Ai mașină Volkswagen? Ce te așteaptă în perioada următoare

Deşi cifra este una impresionantă, calculul nu unul definitiv deoarece a fost făcut în baza informaţiilor livrate autorităţilor, de producătorul german. În realitate numărul autovehiculelor ce sunt echipate cu softul care măsluieşte datele ar putea fi mult mai mare. Nu se ştie pentru moment câte maşini marca Audi, Seat şi Skoda au avut probleme similare.

Constructorul auto a anunţat că motorul diesel de tip EA 189, cel pe care a fost instalat softul, se află pe a şasea generaţie de Volkswagen Golf, a şaptea generaţie de Volkswagen Passat şi prima generaţie Volkswagen Tiguan. Celelalte mărci ale grupului nu au făcut publice încă datele, dar ministrul german al Transporturilor a declarat că este vorba de maşini echipate cu motoare diesel de 1,2 1,6 şi 2 litri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Audi a anunţat că peste 2 milioane dintre maşinile sale au softul care păcăleşte testele, fiind vorba despre cele mai cunoscute modele de lux ale mărcii.

Între timp Volkswagen (VW) lucrează la măsurile tehnice necesare reparării mașinilor diesel echipate cu celebrul software care permitea vehiculelor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, a anunțat ieri producătorul auto. Compania vrea să repare până la 11 milioane de vehicule cu motoare diesel echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie. Citeşte mai multe aici

Spania, Elveţia, Italia, Olanda şi Belgia au retras deja de pe piaţă maşinile VW cu motoare diesel echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie. Citeşte mai multe aici