157 de ani de închisoare pentru o crimă în care este implicat un român

157 de ani de închisoare pentru o crimă în care este implicat un român

Procurorii din Madrid au cerut o pedeapsă cu închisoarea de 157 de ani pentru şapte persoane acuzate că în ianuarie 2009 l-au asasinat pe şeful mafiot columbian Leónidas Vargas. Pe lista persoanelor arestate este românul Andrei A.C., alături un venezuelan şi cinci cetăţeni columbieni.

Şeful mafiot columbian Leónidas Vargas, vârstă de 59 de ani, a fost asasinat în ianuarie 2009, în timp ce era eliberat condiţionat, pe motive de sănătate. Vargas fusese acuzat de trafic de droguri şi crimă organizată şi plătise pentru eliberarea sa condiţionată aproximativ 200.000 de euro.

Vargas a fost asasinat în timp ce se afla internat în spital, pentru probleme cu tensiunea. El fusese internat pe 26 decembrie 2008, iar pe 8 ianuarie 2009 a fost asasinat.

Procesul românului şi a celorlalţi şase suspecţi va fi judecat la Madrid în luna martie, anunţă Europa Press.

Ne puteți urmări și pe Google News

În rechizitoriu se precizează că cei şapte suspecţi sunt acuzaţi de mai multe infracţiuni: omor premeditat, posesie ilegală de arme de foc şi tăinuire. Inculpaţii se confruntă cu pedepse cu închisoarea cuprinse între 5 şi 28 de ani, un total de 157 de ani de închisoare.

Imagini din ianuarie 2009, în care se anunţă asasinarea mafiotului Leónidas Vargas în spitalul "12 octombrie" din Madrid: <object width="610" height="400"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/CMY_OrD6cC0?fs=1&hl=ro_RO"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowscriptaccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/CMY_OrD6cC0?fs=1&hl=ro_RO" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="610" height="400"></object>