2016 va fi mai rău ca 2015. Este incredibil ce anunţă meteorologii

2016 va fi mai rău ca 2015. Este incredibil ce anunţă meteorologii

Anul 2016 va fi cel puţin la fel de fierbinte că 2015, ceea ce înseamnă că vom traversa o perioada de trei ani consecutivi cu temperaturi record. Cel puţin aşa anunţă UK Met Office, serviciu naţional de meteorologie britanic.

Schimbările climatice şi fenomenul „El Nino”, care se va manifestă la cea mai mare intensitate din 1998 până acum, vor duce mediile climaterice din 2016 peste valorile de anul acesta, care au fost oricum mai mari decât cele de anul trecut.

„În mare parte creşterea temperaturilor este cauzată de încălzirea globală, iar cireaşa de pe tort o reprezintă evenimentul El Nino”, a declarat profesorul Adam Scaife de la Met Office. El Nino este un fenomen natural de încălzire a apei din Oceanului Pacific.

Biroul britanic de meteorologie afirmă că media temperaturilor din 2016 va fi cu 1,14 grade mai mare decât valorile din perioada preindustrială şi că sunt doar 5% şanse că media climaterică de anul viitor să fie sub cea din 2015.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prognoza vine la 5 zile după ce 195 de state au semnat la Paris, în cadrul unui summit ONU, un acord prin care să limiteze creşterea temperaturilor la nivel global sub două grade Celsius.