300.000 de euro delapidați din banii DSP București

300.000 de euro delapidați din banii DSP București

Procurorii Parchetului Tribunalului București și polițiștii Poliției Capitalei au descins ieri simultan atât la sediul Direcției de Sănătate Publică(DSP) București, cât și la mai multe adrese din județele Ilfov și Giurgiu.

 Mai multe persoane, inclusiv cu funcții de conducere din DSP București, sunt suspecte de comiterea infracțiunilor de delapidare și spălare de bani, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 300.000 de euro. Directorul tehnic al Direcției de Sănătate Publică București, Cristina Pelin, a declarat în exclusivitate pentru Evenimentul zilei: „Procurorii au ridicat toate documentele contabile ale Direcției din perioada 2011- 2014, care nu țin de mandatul meu”.

Patru persoane audiate

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Tribunalului București, Adrian Țîrlea, patru persoane au fost duse la sediul Poliției Capitalei pentru audieri. Suspecții ar fi efectuat diverse achiziții publice fictive, de la mai multe societăți fantomă. „Este vorba despre servicii și produse de papetărie, tipografie și altele de care în fapt DSP nu a beneficiat, în cauză fiind implicată și una dintre persoanele cu funcții de conducere din instituția publică”, ne-a declarat procurorul Adrian Țîrlea. La închiderea ediției, audierile nu se terminaseră.

Ne puteți urmări și pe Google News