4 trucuri pentru ca CV-ul tău să nu treacă neobservat

4 trucuri pentru ca CV-ul tău să nu treacă neobservat

În momentul în care vrei să te angajezi ai nevoie de un CV bine pus la punct

 Însă, ce faci atunci când nu prea ai experienţă în domeniu şi nu ai nici rezultate la învăţătură excelente. Iată ce spun specialiştii

 

Conctează punctele

Ne puteți urmări și pe Google News

Chiar dacă tu consideri că experienţa la job-ul de la chioşc sau de la cafenea nu te va ajuta pentru un job mai bine plătit trebuie să ştii că oricâtă experienţă ai avea, contează. “Experienţa este relevantă dacă poţi conecta punctele” spune Dan Farkas, instructor de comunicare la Universitatea de Jurnalism din Ohio. Spre exemplu, dacă ai lucrat într-un fast food, ştii cum să te comporţi cu oamenii, ai o bază în vânzări şi probabil ai lucrat şi cu plângeri ale clienţilor. Punctele tale forte sunt eficienţa, empatia, profesionalismul.

 

Nu te subaprecia

După ce munceşti atâţia ani într-un domeniu ţi se va părea irelevant cât de multe ai realizat pentru compania la care lucrezi. Nu trebuie însă să uiţi de realizări şi să le expui într-o manieră cât mai frumoasă. Dacă i-ai ţinut locul managerului sau ai avut în training pe cineva, abilităţile dobândite sunt importante şi trebuie să le menţionezi.

 

Arată ce poţi să faci

Competenţele şi calităţile dobândite din fiecare experienţă de lucru contează extrem de mult, chiar dacă experienţa în sine nu a fost una glorioasă.

 

Când lipseşte ceva

În loc să înşiri locurile de muncă la care ai fost angajat, cel mai bine este ca între ele să inserezi secţiunea “despre mine” , interesele tale, premii, distincţii, laude de la foştii angajatori sau activitatea de voluntariat. Aceasta este foarte importantă şi foarte mulţi angajatori caută personae care şi-au dedicat timpul activităţilor din plăcere şi nu pentru câştigul material.