400.000 de dolari pentru chitara lui George Harisson

400.000 de dolari pentru chitara lui George Harisson

Chitara la care a cântat Harrison la începutul carierei sale va fi scoasă vineri la licitaţie la New York pentru o sumă estimată între 400.000 şi 600.000 de dolari, relatează AFP.

Potrivit agerpres, chitar electrică care a fost până acum expusă la un muzeu, va fi propusă printre alte sute de de instrumente şi diferite obiecte care au aparţinut altor mari vedete ale rockului. 

George Harrison a împrumutat această chitară în momentul în care cea pe care o folosea  era la reparat şi a fost filmat şi fotografiat în timp ce cânta la ea, a declarat AFP, Martin Nolan, directorul casei Julien's Auctions. 

"Harrison a cântat cu ea la Cavern club la începutul anilor 60", a asigurat Nolan, referindu-se la clubul din Liverpool unde a luat fiinţă cea mai celebră trupă din lume, The Beatles. "Este o piesă emblematică, foarte căutată. Estimările ajung la între 400.000 şi 600.000 de dolari, dar cred că vom primi mai mult", a spus el. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Chitara este pusă în vânzare la Hard Rock Café de un colecţionar englez care o împrumutase Muzeului Beatles din Liverpool. Această vânzare la New York va atrage numeroşi fani, celebrităţi şi reprezentanţi de pe Wall Street în căutarea unei afaceri bune.