Editura Evenimentul si Capital

COŞMARUL bebeluşilor continuă. 45 de copii cu DIAREE ACUTĂ sunt internați în Argeş, iar alți 7 au SINDROM HEMOLITIC UREMIC și sunt spitalizaţi în București. Cauza ÎMBOLNĂVIRILOR rămâne o NECUNOSCUTĂ pentru autorităţi

În total, 52 de copilași din Argeș sunt internați în spital, unii cu diaree acută, alții cu sindrom hemolitic uremic.
Autor: | | 20 Comentarii | 1893 Vizualizari

Prefectura Argeș a anunțat că în spitalele din județ sunt internați, duminică, 45 de copilași, dintre care 32 au vârste sub 2 ani, toți cu sindrom diareic acut. În București sunt 7 copii, din care 6 la „Marie Curie” și unul la „Matei Balș”.

ÎN ARGEȘ:

Din totalul de 45 de copii internați în spitalele din Argeș, 32 au vârste între 0-2 ani). Ei sunt internați astfel:

- 38 (din care 26 copii cu vârste între 0-2 ani) la Spitalul de Pediatrie Pitești;

- 3 copii (cu vârsta între 0-2 ani) la Spitalul Municipal Câmpulung – Secția pediatrie;

- 3 copii (din care 2 cu vârsta între 0-2 ani) la Spitalul Județean de Urgență Pitești – Secția boli infecțioase;

- un copil cu vârsta sub 2 ani la Spitalul Municipal Curtea de Argeș, Secția pediatrie.

„Având în vedere că nu există o comunicare bună din partea DSP și a Spitalului de Pediatrie cu privire la situația copiilor internați în Argeș, cât și în București, începând de vineri Instituția Prefectului va da comunicate de presă zilnic cu privire la situația copiilor internați la Spitalul de Pediatrie și la celelalte spitale în Argeș", a spus joi, într-o conferință de presă, prefectul județului Argeș, Cristian Soare.

ÎN BUCUREȘTI:

Sâmbătă, un copil în vârstă un an și 10 luni, din localitatea Poiana Lacului, a fost transferat de la Spitalul de Pediatrie Pitești la Spitalul „Matei Balș” din Capitală. El are Boală diareică acută. Copilul a ajuns la spitalul piteștean sâmbătă dimineață, la ora 06.35, iar medicii de acolo au considerat că este mai bine să-l aducă la București. El este acum în stare stabilă.

Veşti ceva mai bune vin și de la Spitalul „Marie Curie”, unde sunt încă internaţi 6 copii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic.

Cel mai grav era un băiețel de un an și patru luni din Mioveni, care a fost plimbat prin spitale aproape două săptămâni, până când a ajuns în stare gravă la spitalul bucureștean.

Sâmbătă, medicii erau îngrijorați de starea sa. El era internat la Secția de terapie intensivă.

Mihaela Bălgrădean, şefa Secţiei de Nefrologie a Spitalului „Marie Curie”: „Suntem in faţa unui SHU cu complicații neurologice la început, situație care, în 90% din cazuri, e nefavorabilă. ”

Duminică, însă, ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a anunțat că starea lui s-a ameliorat ușor.

„Micuţul de la Mioveni care ieri (sâmbătă n.r.) era într-o stare mai puţin favorabilă, este stabil azi (duminică n.r.). Asta nu înseamnă că nu suntem foarte atenţi la evoluția lui şi luăm toate măsurile atunci când se impun”, a declarat demnitarul.

Alţi doi micuţi urmează să fie externaţi în zilele următoare. „Sunt șase copii la „Marie Curie”. La Nefrologie trei pe dializă peritoneală, alți doi sunt pregătiți pentru a merge acasă, și copilul de la Terapie Intensivă”, a explicat Loredana Popa, medic specialist la „Marie Curie”.

În doar 24 de ore, în toată ţara, au fost raportate 12 cazuri de boală diareică acută, care nu au însă legătură cu sindromul hemolitic uremic, a mai spus ministrul Sănătății.

Deși miercuri și joi s-au luat probe din casele părinților copiilor aduși la București, rezultatele nu au apărut deocamdată, așa că autoritățile n-au un răspuns la cea mai importantă întrebare: „DE LA CE S-AU ÎMBOLNĂVIT ATÂȚIA COPII?”
Alte articole din categoria: Sănătate

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro