50 de milioane de euro, pentru finanţarea IMM-urilor

50 de milioane de euro, pentru finanţarea IMM-urilor

Banca Europeană de Investiţii (European Investment Bank - EIB) acordă Garanti Bank un împrumut de până la 50 de milioane euro, pentru finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii(IMM-uri), a corporaţiilor de mărime medie şi a instituţiilor din sectorul public românesc.

Împrumutul BEI este dedicat susţinerii companiilor care au un impact pozitiv asupra ratei şomajului din România.

"Acordul de împrumut semnat astăzi se înscrie în strategia prioritară a BEI de a uşura accesul la finanţare pe termen lung IMM-urilor şi corporaţiilor de mărime medie, care reprezintă motorul industriei româneşti şi care au fost afectate puternic de fragmentarea de pe piaţa financiară. În colaborare cu Garanti Bank, noul partener al Băncii Europene de Investiţii, fondurile BEI vor sprijini în special investiţiile realizate în condiţii favorabile de către IMM-uri, consolidând astfel competitivitatea acestui sector economic important", a declarat Mihai Tănăsescu, vicepreşedintele BEI responsabil pentru operaţiunile de creditare în România:

Banca Europeană pentru Investiţii este instituţia de creditare pe termen lung a Uniunii Europene şi este deţinută de Statele Membre UE. Ea oferă finanţări pe termen lung pentru investiţii solide, pentru a contribui la atingerea obiectivelor UE. În acest moment, Banca Europeana de Investiţii colaborează în mod activ cu 11 instituţii financiare partenere din România şi a oferit linii de credit în valoare totală de 1,3 miliarde euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

CITIȚI ȘI:

  • Tinerii, prinşi în iluzia banilor de la stat
  • Fonduri nerambursabile pentru tineri și meșteșugari: azi încep înscrierile în programul START
  • Finanţări pentru IMM-uri. Până la 10.000 de euro pentru tineri şi femei manager
  • Debut cu stângul în programul pentru tinerii antreprenori: peste 870 de aplicanți s-au înscris în program