"50 de minute cu Pleşu şi Liiceanu", la TVR 1

"50 de minute cu Pleşu şi Liiceanu", la TVR 1

Începând cu 23 ianuarie, putem petrece după-amiza de duminică alături de două nume de referinţă ale culturii româneşti contemporane. În fiecare duminică, de la ora 18.00, Gabriel Liiceanu şi Andrei Pleşu invită telespectatorii TVR 1 să petreacă 50 de minute de "igienă mentală".

Dialoguri "Despre speranţă", "Despre prostie" sau "Ce înseamnă să gândeşti pe cont propriu?" sunt subiectele care aduc faţă în faţă două personalităţi culturale de marcă: scriitorul şi eseistul Andrei Pleşu şi filosoful şi scriitorul Gabriel Liiceanu, în emisiunea "50 de minute cu Pleşu şi Liiceanu".

"E vorba de lucruri care ne frământă pe toţi, unele pentru că le suportăm zi de zi, altele pentru că fac parte din constantele vieţii înseşi. Ce facem cu viaţa noastră, de ce facem sau spunem prostii, de ce urâm sau de ce invidiem, ce sens are cititul, la ce e bună democraţia sau dacă e bine să faci politică sunt întrebări care ne privesc pe toţi şi în jurul cărora, conştient sau nu, ne construim viaţa", spune Gabriel Liiceanu.

Ora de cultură

Ne puteți urmări și pe Google News

Invitat recent la "Interviurile ne convenţionele" ale Rodicăi Culcer, Andrei Pleşu vorbea despre "vinderea urii în mass-media" şi "puterea intelectualilor de a salva o ţară".

Emisiunea "50 de minute cu Pleşu şi Liiceanu" vrea să ofere o ierarhie reală a valorilor românilor dezamăgiţi de ceea ce văd pe sticlă.

Cei doi oameni de cultură vor discuta despre teme care privesc condiţia umană, poporul român şi complexele lui sau despre raportul nostru cu nevăzutul şi necunoscutul.

"Merită să faci bine?, E bine să faci politică?, Ce faci cu viaţa ta?, De ce călătorim?, De ce invidiem?, Ai noştri tineri, Ce facem cu copiii noştri?, E bună democraţia?, De ce citim?, Mulţumesc, domnule Profesor, Despre impostură, Oamenii pe care i-am cunoscut, Cain şi Abel, Ce regretăm?, Ochiul străinului" etc. sunt subiecte pe care TVR ne propune să le urmărim în fiecare duminică.