8.000 de cărți donate la Noaptea Cărților Deschise

8.000 de cărți donate la Noaptea Cărților Deschise

Ieri, cu ocazia Zilei Mondiale a Cărții, mii de cititori au sosit în Parcul Colțea, la cel mai mare schimb de cărți, organizat de Editura Litera

Noaptea Cărților Deschise, cea mai importantă campanie dedicată încurajării lecturii, s-a desfășurat aseară pentru al 5-lea an consecutiv, în intervalul orar 20.00-24.00, și a reușit să adune laolaltă cea mai frumoasă comunitate de cititori. Participanții au donat și au primit cărți și diplome de cititor, au citit, au socializat, au ascultat muzică, iar pe tot parcursul evenimentului au putut urmări o proiecție spectaculoasă pe clădirea Universității.

Dar, mai ales, am reușit să adunăm împreună peste 8. 000 de cărți care vor ajunge în biblioteci școlare și județene defavorizate din mai multe zone ale țării, precum Dâmbovița, Olt, Vaslui, Sălaj, București și altele. În săptămânile imediat următoare, toate cărțile donate vor trece printr-un proces de sortare și selecție. Editura Litera va mai adăuga din oferta proprie câte 100 de cărți noi pentru fiecare dintre aceste biblioteci.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ne-am bucurat împreună de un entuziasm din ce în ce mai mare pentru lectură din partea participanților la Noaptea Cărților Deschise, iar rezultatul se traduce în peste 8. 000 de cărți ce vor ajunge în bibliotecile școlare și județene defavorizate din țară.

Vă mulțumim pentru susținere!