Traian Băsescu: ”L-am rugat pe Ponta să-mi precizeze dacă menţine propunerea lui Vâlcov. Răspunsul a fost evaziv, l-am interpretat ca pe o eschivă. Anularea prezenţei premierului e un fel de fugă de răspundere”

miercuri, 27 august 2014   36 comentarii  

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut o declaraţie de presă în această seară, începând cu ora 19.30, la Palatul Cotroceni. Șeful statului a avut această intervenție după ce învestirea senatorului PSD Darius Vâlcov în funcția de ministru al Bugetului a fost amânată pentru că premierul Victor Ponta a renunțat să mai participe la eveniment. Șeful statului a menționat că este pentru prima dată în cei zece ani de mandat când un astfel de eveniment este amânat și că interpretează absența premierului ca pe ”o neasumare publică pentru nominalizarea făcută”. Totodată, președintele a atras atenția că Ordonanța de Urgență pivind migrația primarilor este o modalitate prin care Victor Ponta își creează ”avantaje incorecte cu 10 săptămîni înainte de alegeri”. EVZ.RO vă prezintă principalele declarații ale președintelui:

Articolul economic al zilei:

PONTA NE-A ABURIT: DOVADA AICI!!

Stiri calde

SportNEWS

CAPITAL

Recomandările editorilor

Justitie Citeste toate articolele din sectiune

Societatea civilă cere Guvernului să nu emită ordonanță care reglementează traseismul politic al primarilor

Mai multe organizații neguvernamentale susțin într-o scrisoare deschisă că această modalitate de lucru induce sentimentul că ”unde e lege, e tocmeală”. ”Vă solicităm ferm să renunțați la intenția de a adopta această ordonanță de urgență. Răul făcut democrației și statului de drept pe termen lung este cu mult mai mare decât orice beneficiu temporar, adus unui partid politic aflat la un moment dat la guvernare”, se...

Autor: Virgil Burlă

Actualitate Citeste toate articolele din sectiune

Decapitarea jurnalistului James Foley, o înscenare? DETALII NĂUCITOARE AU IEŞIT LA IVEALĂ

Decapitarea jurnalistului american James Foley de către un jihadist al grupării Statul Islamic (SI) ar putea fi o înscenare, spun experţii. O analiză amănunţită a clipului în care reporterul a fost omorât a scos la iveală detalii uimitoare.

Autor: Daria Andrieş

Panorama Citeste toate articolele din sectiune

VIAȚĂ PE MARTE? Descoperire surprinzătoare într-un meteorit

O structură ciudată, asemănătoare unei celule, a fost descoperită într-un meteorit de pe Marte. Această formă de viață este asemănătoare unei celule microbiene.

Autor: Silvana Chiujdea

International Citeste toate articolele din sectiune

Lavrov: Etnicii ruşi, românii şi maghiarii din Ucraina să convieţuiască în PACE, să le fie respectate drepturile

Rusia doreşte încetarea confruntărilor şi reluarea negocierilor între Kiev şi insurgenţi, afirmă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Diplomatul a pledat pentru o Ucraină în care comunitatea rusofonă, etnicii români şi maghiari să poată convieţui în pace şi să le fie respectate drepturile.

Autor: Silvana Chiujdea

Politica Citeste toate articolele din sectiune

Iohannis: După ce câştigăm alegerile, prin moţiune, schimbăm Guvernul "pentru că aşa nu se mai poate"

Președintele PNL, Klaus Iohannis, prezidențiabilul ACL, a declarat, la Galaţi, că după ce va câştiga alegerile din noiembrie, se va încerca, "prin moţiune de cenzură, absolut constituţional", schimbarea Guvernului PSD, "pentru că aşa nu se mai poate".

Autor: Silvana Chiujdea

EVZ Special Citeste toate articolele din sectiune

DESCOPERIRE MAJORĂ. Au fost identificați nori de APĂ pe o planetă din apropierea sistemului nostru solar

Nori de apă au fost identificați în atmosfera unei planete care se află la distanţă de 7,3 ani-lumină de Terra. Descoperirea a fost făcută de cercetătorii americani în jurul unei pitice cenuşii, un corp ceresc care nu a reuşit să devină o stea.

Autor: Silvana Chiujdea

Economie Citeste toate articolele din sectiune

Care sunt ţările cu cele mai mari companii din Europa Centrală

Polonia este din nou ţară gazdă pentru cei mai mulţi dintre jucătorii din topul CEE, dar victoria în clasament este una modestă. În total, 148 de companii sunt prezentein clasament, cu 23 mai puţine decât în 2012. Totuşi, Polonia se menţine pe primul loc, ea fiind şi cea mai mare economie din Europa Centrală şi de Est. Această schimbare negativă reflectaincetinirea ritmului de creştere a PIB-uluiin 2013 (1,6%),...

Autor: Andrei Niculae

Din tara Citeste toate articolele din sectiune

Autostrada Deva - Lugoj se face în ritm de melc

Ministerul Transporturilor nu a emis încă autorizațiile de construire și nu a aprobat proiectul tehnic pentru loturile 3 și 4 ale autostrăzii. Lucrările au încetinit, iar pe unele porțiuni stagnează de-a dreptul. Primarii din comunele traversate de autostradă susțin că statul nu mai are bani.

Autor: Ciprian Iancu

Sport Citeste toate articolele din sectiune

LIGA CAMPIONILOR. Ludogoreț - Steaua, 0-0. Un joc de 15 milioane de euro / LIVE

Campioana României și cea a Bulgariei se bat, azi, pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor.

Autor: Andrei Călin

Viata Citeste toate articolele din sectiune

La aproape 105 ANI, pasionată de rețelele de socializare: "Voi continua să postez online atâta vreme cât oamenii mă vor urmări" | FOTO

O femeie din Maryland, Statele Unite, care va împlini 105 ani în luna octombrie, este pasionată de rețelele de socializare. Nana Sophie are deja 10.000 de fani pe Facebook, dar își dorește să ajungă la 25.000.

Autor: Silvana Chiujdea