ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Proiectul de autonomie – o diversiune UDMR în interesul lui Victor Ponta

marţi, 16 septembrie 2014   23 comentarii  

Pe drum către Focşani, părăsit de la Urziceni de Realitatea tv (ce păcat că varianta radio a postului de televiziune e concepută doar pentru una dintre ţările române!), am trecut radioul din maşină pe Europa FM, al doilea în preferinţele mele, după Radio România Actualităţi, pentru profesionalismul ştirilor. Nu mare mi-a fost mirarea să aud prezentată o ştire nu în sine, ca informaţie pur şi simplu, cum reclamă biata noastră profesie, ci dublată de un comentariu tendenţios. Ştirea se referea la Proiectul de autonomie a Ţinutului secuiesc, iscălit de UDMR, şi dat publicităţii. Comentariul tendenţios nu e prea greu de ghicit ce-şi dorea să exprime: Îngrijorarea indignată faţă de acest Proiect, văzut ca o ameninţare pentru unitatea statului român, pentru independenţa ţării, şi alte asemenea pentru. Europa FM – repet- trece în ochii mei drept un post european, după cum ne-ar îmbia să credem chiar numele.

Recomandările editorilor

Justitie Citeste toate articolele din sectiune

CSM îi zorește pe judecători

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dispus ca instanţele judecătoreşti să comunice până pe 31 octombrie Inspecţiei Judiciare planul de acţiune atât cu privire la dosarele mai vechi de 10 ani de la data înregistrării în sistemul instanțelor judecătorești, precum și în legătură cu dosarele de mare corupție a căror durată este mai mare de cinci ani de la data înregistrării în sistemul informatic al...

Autor: Mihnea-Petru Pârvu

Actualitate Citeste toate articolele din sectiune

Tarom și-a lăsat pasagerii în ceață

Protestul spontan al echipajelor de zbor Airbus ai companiei naționale Tarom a continuat și luni, toate aeroporturile din România fi ind date peste cap.

Autor: Andrei Niculae Raluca Florescu

Panorama Citeste toate articolele din sectiune

Femei, imaginaţie, EROTISM: Unele dintre cele mai SENZUALE TATUAJE | GALERIE FOTO

Tatuajele au devenit un accesoriu la moda odată cu “publicitatea” lor făcută de celebrităţi precum Angelina Jolie, David Beckham sau Rihanna.

Autor: Roxana Roseti

International Citeste toate articolele din sectiune

Trupe americane fac manevre în Ucraina

Peste 1300 de soldați din 15 țări, inclusiv Statele Unite, au început ieri o serie de manevre militare multinaționale în vestul Ucrainei care vor avea loc în apropierea orașului Liov și se vor încheia pe 26 septembrie.

Autor: Paul Ciocoiu

Politica Citeste toate articolele din sectiune

Tăriceanu renunţă greu la suspendare

Lăsat de social-democraţii lui Victor Ponta în offside cu cererea de suspendare a preşedintelui, Călin Popescu Tăriceanu încearcă să reducă prejudiciile de imagine pe care i le-a adus această situaţie. Şeful Senatului nu renunţă încă la demersul său şi lasă lista semnăturilor deschisă pentru parlamentarii PSD, în cazul în care aceştia s-ar răzgândi şi ar decide că o astfel de procedură extraordinară ar putea fi...

Autor:

EVZ Special Citeste toate articolele din sectiune

Efectul BIZAR pe care il poate avea o femeie imbracata in ROSU asupra altor femei

Felul in care ne imbracam, mai ales culorile pe care le purtam, au o mare influenta asupra modului in care ne vad ceilalti. La aceasta concluzie au ajuns cercatatorii de la Rochester University studiind reactiile femeilor fata de de culoarea imbracamintii altor femei. Concluzia? Femeile imbracate in rosu sunt privite cu neincredere – suscitand reactii negative in celelalte femei.

Autor: Cătălina Curceanu

Economie Citeste toate articolele din sectiune

ANAF a lansat platforma online prin care persoanele pot afla date despre situaţia lor fiscală. Cum funcţionează "Spaţiul virtual privat"

ANAF a lansat luni platforma online pe site-ul propriu prin care persoanele fizice pot solicita, în urma înregistrării şi autentificării cu username şi parolă, informaţii precum situaţia obligaţiilor de plată, nivelul CAS declarat de angajator şi decizia de impunere, răspunsul venind tot electronic.

Autor: Costin Iliescu

Din tara Citeste toate articolele din sectiune

Un autocar a luat foc în mers

Un incident care ar fi putut avea urmări grave a avut loc ieri după amiază, pe DN 1, între Turda şi Cluj Napoca, în apropierea localităţii Mărtinești. Un autocar al unei companii private de transport, care asigura legătura pe relaţia Cluj Napoca- Turda, a luat foc. Până să ajungă pompierii de la Detașamentul ISU Turda, partea din spate, unde se afla și motorul, a ars complet.

Autor: Mihai Şoica

Sport Citeste toate articolele din sectiune

Bellu și Bitang au plecat de la naționala de gimnastică

La nici o lună distanță de Campionatul Modial de la Nanning, Octavian Bellu și Mariana Bitang au anunțat că au încetat să mai fie antrenorii coordonatori ai lotului olimpic feminin de gimnastică.

Autor: Alexandru Toader

Viata Citeste toate articolele din sectiune

Primul altar al Creștinătății (14 septembrie – Înălțarea Sfintei Cruci)

În anul 326, Împărăteasa Elena, mama lui Constantin cel Mare, descoperă, la Ierusalim, Crucea pe care a pătimit Mântuitorul. Cum Ierusalimul fusese distrus cu totul în anul 70, de către romani, care trecuseră peste el cu plugul, a fost nevoie de un adevărat șantier arheologic și lucrări de amploare.

Autor: