Ziua Națională a României, 23 august 1989. A fost o sărbătorire atipică și destul de stranie...

vineri, 22 august 2014   19 comentarii  

Cel puțin după cum își amintește cineastul Pantelie Tuțuleasa, fost operator de film al familiei Ceaușescu. Totul se întâmpla pe fondul unei situații nu tocmai relaxante în țară, deoarece Gorbaciov îl bătea la cap pe Ceaușescu cu Perestroika.

Stiri calde

SportNEWS

CAPITAL

Recomandările editorilor

Justitie Citeste toate articolele din sectiune

Adrian Năstase a fost eliberat și cere alegeri anticipate. Imagini cu fostul premier după eliberare | GALERIE FOTO

După 7 luni de detenție, fostul premier a plecat de la închisoarea Jilava spre ferma din Cornu. El nu are voie să ocupe nicio funcție publică 5 ani de acum înainte.

Autor: Marian Păvălaşc

Actualitate Citeste toate articolele din sectiune

Gălușcă marca Antena 3: Dinu Patriciu a murit în alt spital decât cel indicat de familie

Antena 3 și-a revenit. După ce ieri aruncase o urmă de îndoială privind moartea lui Dinu Patriciu spunând că acesta, în ultimul an, nu a mai fost internat în spitalul londonez ”Royal Free”, comunicat de familie, dar și că medicii nu știu nimic despre pacient, azi drege busuiocul.

Autor: Mihaela Alexandru

Panorama Citeste toate articolele din sectiune

"Ghost Ship": Nava fantomă, ce NU poate fi detectată de RADAR, poate fi transportată cu avionul şi asamblată în 24 de ore | GALERIE FOTO și VIDEO

După ce a investit peste zecea ani din viață și a cheltuit peste 5 milioane de dolari, milionarul Gregory Sancoff și-a văzut visul cu ochii: a creat "Ghost Ship", o navă-fantomă, a cărei principală caracteristică este aceea că nu poate fi detectată de niciun radar.

Autor: Silvana Chiujdea

International Citeste toate articolele din sectiune

Un medic şi o misionară din Statele Unite au fost VINDECAȚI de Ebola și au fost EXTERNAȚI

Un medic şi o misionară infectaţi cu virusul Ebola în Liberia şi trataţi în Statele Unite au fost externaţi. Potrivit autorităților americane, este dificil să fie stabilit rolul pe care serul Zmapp l-a avut în vindecarea celor doi pacienţi.

Autor: Silvana Chiujdea

Politica Citeste toate articolele din sectiune

Sociologi: Candidatura Elenei Udrea dinamizează campania electorală

Ceilalți candidați trebuie să devină mai activi și mai vocali în contextul intrării în cursa pentru Cotroceni a președintelui PMP, întrucât ea are abilități de comunicare și poate genera dispute frecvente pe principalele subiecte.

Autor:

EVZ Special Citeste toate articolele din sectiune

Regie de 23 August pentru Ceaușescu: O „sărbătoare” între istorie și fițe

În ultimii ani ne-am obișnuit deja: dacă e 1 Mai sau 23 August, sau altă „sărbătoare” cu iz comunist, DJ-ii se pregătesc pentru încălzirea atmosferei cu șlagărele „Epocii de Aur” - autentice, ori remixate, iar animatoare-pionier se pregătesc pentru „senzații tari, românești”.

Autor: Roxana Roseti

Economie Citeste toate articolele din sectiune

ASF a eliminat comisioanele pentru înregistrarea titlurilor de stat.

Tariful pentru înregistrarea la Autoritatea de Supraveghere Financiară a instrumentelor financiare în cazul titlurilor de stat nu se mai aplică, iar cota din valoarea tranzacţiilor cu obligaţiuni, inclusiv cele convertibile în acţiuni, se reduce cu 50%, până la 0,02%, a hotărât miercuri Consiliul ASF.

Autor: Andrei Niculae

Din tara Citeste toate articolele din sectiune

MISTER. Notarul public sinucis zilele trecute și-ar fi PLANIFICAT moartea | FOTO

Un notar public din Timișoara și-a pus capăt zilelor, marți. Este vorba de o tânără de 37 de ani, care a fost găsită, spânzurată de calorifer, în baie. Apropiații tinerei și familia sunt în stare de șoc, pentru că realizează acum că aceasta și-a planificat minuțios moartea, cu cel puțin o săptămână înainte.

Autor: Georgeta Petrovici

Sport Citeste toate articolele din sectiune

Lucian Sânmărtean strălucește la apus

Mijlocașul Stelei a început să confi rme abia la 34 de ani că este cel mai talentat jucător român de la Gheorghe Hagi încoace, iar „militarii” au devenit dependenți de cel poreclit „Platini”.

Autor: Andrei Călin

Viata Citeste toate articolele din sectiune

ANOMALIE stranie. Băiatul de 8 ani cu MÂINI GIGANTICE

Cazul unui băiețel i-a uimit pe medicii din India, mâinile micuțului având dimensiuni uriașe din cauza unei boli extrem de rare, relatează Daily Mail.

Autor: Luana Matei