PDL Dâmboviţa: Se prefigurează un caz Oltchim la Târgovişte. Ţuţuianu a fost avocatul Mechel

PDL Dâmboviţa: Se prefigurează un caz Oltchim la Târgovişte. Ţuţuianu a fost avocatul Mechel

PDL Dâmboviţa cere preşedintelui CJ Dâmboviţa, pesedistul Adrian Ţuţuianu, şi prefectului Emilian Rusu să facă publice rezultatele întâlnirii de astăzi a Comisiei de Dialog Social. Tema întâlnirii ar fi trebuit să fie situaţia Combinatului de Oţeluri Speciale din Târgovişte, în contextul în care compania rusă Mechel a anunţat că vrea să se retragă din România.

Preşedintele PDL Dâmboviţa, Florin Popescu, acuză administraţia judeţeană de "secretomanie şi un diletantism cel puţin condamnabile". "Poate domnul Adrian Ţuţuianu are anumite reţineri în a prezenta situaţia de la C.O.S. Târgovişte, ţinând cont de faptul că a reprezentat, ca avocat, patronatul rus de la Mechel într-un proces prin care acesta din urmă - datorită unor inginerii avocăţeşti - a scăpat de obligaţia de a plăti aproximativ 10 milioane de euro unor salariaţi cărora nu li se plătiseră drepturile conform contractului colectiv de muncă. Nu mai puţin de 4000 de muncitori au fost păgubiţi astfel, în ciuda unei sentinţe judecătorieşti definitivă şi executorie, care ar fi trebuit să producă o necesară reparaţie", afirmă Popescu într-un comunicat de presă.

Preşedintele PDL Dâmboviţa mai afirmă Ţuţuianu ar fi efectuat, în 2007, o vizită pe bani publici, din bugetul Consiliului Judeţean, la Moscova şi Celiabinsk, ca urmare a invitaţiei lansată de patronatul Mechel, cheltuind peste 13.000 de dolari. "Formal, agenda vizitei a cuprins aspecte privitoare la activitatea C.O.S., întreprindere privatizată în conditii dezastruoase pentru partea română de fostul său şef, Adrian Năstase. Practic, singurul câştig vizibil al vizitei l-a constituit un contract "gras" de asistenţă juridică, pentru cabinetul de avocatură al d-lui Adrian Ţuţuianu", se mai scrie în comunicat.

CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • PDL Dâmboviţa cere convocarea Comisiei de Dialog Social pe tema retragerii Mechel