VIDEO. Cel mai mare foc de artificii din Romania, din toate timpurile, vizibil din SPATIU. 15 minute de spectacol incredibil. PLUS: Imagini spectaculoase din toata lumea

Focul de artificii din fața Casei Poporului.
Autor: | | 0 Comentarii | 9653 Vizualizari

La mulți ani, România! La mulți ani, români! Mulțumim cititorilor evz.ro care au fost alături de ziarul Evenimentul zilei. Un an nou plin de bucurii. România a intrat oficial în 2015.Cel mai popular articol: EI sunt cei mai BEȚI oameni din lume. Și-au făcut de cap prea mult de REVELION și s-au pus în ipostaze JENANTE | GALERIE FOTORevelionul este una dintre cele mai importante sărbători din an. Oameni din toată lumea se unesc în seara dintre ani pentru a ciocni un pahar de șampanie, pentru a se distra și, evident, pentru a-și pune dorințe pe care le doresc realizate în anul ce urmează.

Europa văzută din spațiu în noaptea de Anul Nou

Întreaga planetă a trecut oficial în 2015 la ora României 13.00. Ultimii care au întâmpinat Anul Nou au fost locuitorii din Hawaii, Tahiti și Samoa Americană.

Coasta de Vest a Statelor Unite a intrat în 2015 la ora României 10.00. La Golden Gate, din San Francisco americanii s-au bucurat de tradiționalele focuri de artificii. Ultimii care vor intra în noul an sunt locuitorii din Hawaii și Samoa Americană, ei vor sărbători trecerea în 2015 la ora 13.00, ora României.

În Piața Constituției, în fața Casei Poporului, a avut loc cel mai mare foc de artificii din România, de până acum. Organizatorii spectacolului au spus că focul de artificii a fost proiectat să fie vizibil chiar și din spațiu. Vezi înregistrarea video de mai jos!


VIDEO: Focul de artificii de la Alba Iulia.

VIDEO 2. Recital Andra, în Piața Constituției din București:
VIDEO: Focul de artificii de 15 minute, din fața Casei Poporului, despre care organizatorii au spus că a fost proiectat sa devină vizibil din spațiu.


Japonia a trecut, cu urale, la ora la 16:55 în 2015


Australia a intrat oficial in 2015. Oamenii au iesit pe stradă pentru a admira focurile de artificii, au ciocnit pahare cu șampanie și au participat la diverse evenimente. Peste un milion de persoane au fost prezente la Sydney, în timp ce mii de tineri au ieșit pe străzi în orașele mari, unde s-au organizat spectacole în aer liber.


Noua Zeelandă a trecut în 2015 la ora 13.00, ora României. Locuitorii acestei țări au sărbătorit trecerea în noul an printr-un spectaculos foc de artificii. Un ceas instalat pe cladirea Sky Tower, din capitala Auckland, a numărat minutele rămase până la trecerea în noul an, potrivit The Mirror.

Alături de Noua Zeelandă, în 2015 au intrat și locuitorii din Fiji, Tokelau și Tonga.

Kiribati se află la jumătatea distanţei dintre Hawaii şi Australia. Ţara şi-a câştigat independenţa faţă de Regatul Unit, în 1979. Kiribati este la granita dintre “ieri şi azi”. Pentru că prin mijlocul ţării, până în anul 1995, trecea Linia Internaţională a Datei, guvernul a decis să o mute mai la est, pentru ca toată ţara să aibă aceeaşi oră. Kiribati a devenit, practic, ţara în care începe o nouă zi. Şi-a redenumit cea mai estică insulă, Carolina, drept insula Mileniuluil deoarece acolo, pe 1 ianuarie 2000 a avut loc intrarea în noul mileniu.


Prima mutare

Mai precis, cele 32 de insuliţe componente sunt situate chiar pe meridian şi, de aceea, au fost luate ca punct de referinţă pentru calcularea fusului orar.

Din păcate, locuitorii insulelor Kiribati sunt departe de a fi atât de fericiţi cum crede toată lumea. În curând ar putea avea loc prima mutare a unei întregi comunităţi din cauza efectelor încălzirii globale. Toţi cei circa o sută de mii de oameni din Kiribati sunt ameninţaţi de creşterea nivelului oceanului. Preşedintele arhipeleagului a negociat cu guvernul din Fiji să cumpere 20 de mii de kilometri pătraţi, unde  poporul său se poate muta. „E ultima noastră soluţie. Nu putem să mai facem altceva”, a declarat liderul din Kiribati. Cât despre tradiţiile de Revelion din Kiribati, oamenii cred că trecerea în noul an este un bun prilej pentru purificarea sufletului. De aceea, mulţi se opresc pentru câteva minute din petrecere ca să se roage pentru un an mai bun decât cel care tocmai se încheie. În Kiribati, celebrările de Anul Nou nu se încheie odată cu venirea dimineţii: zilele de 1şi 2 ianuarie sunt sărbători legale.

Cea mai săracă

Prin urmare, s-au demarat operaţiunile pentru cumpărarea unui teren de 6.000 de acri, pe insula principală a arhipelagului Fiji, Viti Levu. Pământul fertil de acolo este vândut de către o biserică,  pentru 9,6 milioane de dolari. Iar locul respectiv ar putea fi garanţia supravieţuirii populaţiei din Kiribati. Cu toate acestea, se speră că nu chiar toată lumea va fi nevoită să plece.

Într-un clasament al Fondului Monetar Internaţional, Republica Kiribati este cea mai săracă ţară din lume! După nivelul Produsului Intern Brut, raportat pe cap de locuitor. Dar...Locuitorii de acolo o duc extraordinar! De ce? Produsele locale sunt relativ ieftine, iar cele importate sunt şi mai ieftine: majoritatea alimentelor venite din afara graniţelor sunt date la schimb pentru peşte şi nuci de cocos. Ca dovada a bunăstării locale: un raport din 2009, al Organizaţiei Mondiale a Sănătaţii, care arată că cei din Kiribati sunt pe locul doi la obezitate, în lume!
Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
loading...