A prezentat totul presei: Ce A DAT DIN CASĂ un membru al gărzii elvețiene de la Vatican

A prezentat totul presei: Ce A DAT DIN CASĂ un membru al gărzii elvețiene de la Vatican

David Geisser, un bucătar de 24 de ani, a intrat în garda elvețiană în februarie 2013, după o instruire profesională în câteva restaurante renumite.

Dar nu s-a oprit aici...A publicat o carte care cuprinde, între altele, rețetele culinare preferate de ultimii trei papi. Astfel, „Buon Appetito Guardia Svizzera” oferă o imagine a vieţii din Cetatea Vaticanului prin intermediul mâncărurilor servite locuitorilor săi, informează 20minutes.ch.

Acum un secol

„Un soldat poate lupta și participa la război după ce mănâncă destul și bine”, spune comandantul gărzii elvețiene, Daniel Anrig. În cartea pe care a prezentat-o presei figurează felurile de mâncare emblematice ale gardei elvețiene și ale unor înalți prelați, printre care suveranii pontifi Ioan Paul al II-lea, Benedict al XVI-lea și Francisc. Astfel, „Dulce de leche”, un tip de dulceaţă inventată acum un secol în Argentina, a debarcat la Vatican în martie 2013, odată cu Jorge Bergoglio. Ioan Paul al II-lea prefera un meniu polonez alături de „pierogi” (un fel de ravioli), iar Benedict al XVI-lea, unul bavarez. Francisc solicită adesea „empanadas” (pateuri), o „colita de cuadril” (carne la grătar) şi „dulce de leche”.

Ne puteți urmări și pe Google News