ACCIDENTUL AVIATIC de la Cluj. Povestea lui Adrian Iovan, pilotul care a evitat moartea tuturor pasagerilor

ACCIDENTUL AVIATIC de la Cluj. Povestea lui Adrian Iovan, pilotul care a evitat moartea tuturor pasagerilor

Incidentul în care a fost implicată o aeronavă la bordul căreia se afla un echipaj de cinci cadre medicale se putea solda cu moartea tuturor pasagerilor, însă experiența pilotului aflat la manșă a făcut ca avionul de tip BN 2 să aterizeze forțat într-o zonă accidentată.

Pilotul Adrian Iovan avea o experienţă de peste 16.000 de ore de zbor şi licenţele în termen de valabilitate, potrivit Ministerului Transporturilor. Iovan avea 55 de ani şi o carieră de aproape 40 de ani ca pilot la Tarom şi BlueAir. După pensionare, el le preda studenţilor din anii terminali ai Şcolii de Piloţi şi pilota avioane de mici dimensiuni. Adrian Iovan a devenit celebru în urmă cu mai bine de opt ani pe vremea când era căsătorit cu creatoarea de modă Romaniţa Iovan.

O cunoscuse în avionul pe care îl pilota şi, la fel că în filme, între ei s-a născut o frumoasă poveste de dragoste.

Pilotul a împuşcat mortal un hoţ care intrase în căminul conjugal din cartierul Primăverii. După o anchetă răsunătoare, Adrian Iovan a fost absolvit de orice vină, anchetatorii apreciind că pilotul a fost în legitimă apărare. Trei ani mai târziu, cei doi au divorțat.  CITIȚI ȘI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • UPDATE. ACCIDENTUL AVIATIC din Munții Apuseni: Răniții au fost găsiți după cinci ore. Salvamontistul Mircea Petrescu: "Pilotul este mort și încarcerat". Victima ar fi Adrian Iovan