ACCIDENTUL aviatic din Apuseni. Directorul Romatsa: Iovan a anunțat că nu vedea nimic din cauza ceții

ACCIDENTUL aviatic din Apuseni. Directorul Romatsa: Iovan a anunțat că nu vedea nimic din cauza ceții

Directorul Romatsa, Aleodor Frâncu, a precizat că ultima convorbire avută cu pilotul Adrian Iovan a fost după ce-a trecut de Sibiu, când a anunțat că va coborî la o altitudine de 2.100, mai mică decât cea normală, pentru că nu vede nimic din cauza ceții, potrivit mediafax.ro.

UPDATE. Trupului pilotului Adrian Iovan a fost scos din epava avionului şi a fost transportat la Institutul de medicină legală. UPDATE. Toate cele cinci victimele accidentului sunt internate la terapie intensivă, la Spitalul Clinic din Cluj. Două dintre acesta sunt în stare gravă. Medicii supun că răniţii sunt în stare stabilă, dar sunt sunt rezervaţi în privinţa evoluţiei. UPDATE. Răniţii au fost transportaţi la spital pe parcursul nopţii. Ultimul salvat a ajuns în jurul orei 5.00 dimineaţa. La locul unde se află epava avionului prăbuşit autorităţile au rămas pe tot parcursul nopţii, trupul neînsufleţit al pilotului fiind prins în interiorul avionului. O maşina de descarcere lucrează pentru a-l elibera, intervenţia fiind dificilă atât din cauza terenului, cât şi a zăpezii care măsoară mai mult de 30 cm. "A coborât pentru a vedea spaţiul. În acel moment, s-a pierdut legătura cu el. De la început, s-a ştiut că sunt condiţii meteo nefavorabile, dar au plecat în această cursă umanitară. Şi faptul că a reuşit să coboare aeronava într-o zonă extrem de dificilă din punct de vedere al reliefului şi al condiţiilor meteorologice este un succes al pilotului", a declarat preşedintele Romatsa.

Frâncu a mai spus că echipa medicală era aşteptată să ajungă la Oradea în jurul orei 16.00 şi a precizat că nu exclude ca la aparatul de zbor să fi apărut probleme tehnice. CITIȚI ȘI:

  • UPDATE. ACCIDENTUL AVIATIC din Munții Apuseni: Răniții au fost găsiți după cinci ore. Salvamontistul Mircea Petrescu: "Pilotul este mort și încarcerat". Victima ar fi Adrian Iovan
  • ACCIDENTUL de la Cluj. Medicii își pun viața în pericol zburând cu un AVION vechi de 45 de ani
  • ACCIDENTUL AVIATIC de la Cluj. Cine e Adrian Iovan, pilotul care a evitat o TRAGEDIE

Ne puteți urmări și pe Google News