Accidentul aviatic din Munții Apuseni. Aura Ion nu ar fi trebuit să facă parte din echipa medicală

Accidentul aviatic din Munții Apuseni. Aura Ion nu ar fi trebuit să facă parte din echipa medicală

Studenta la Medicină care și-a pierdut viața în accidentul aviatic produs săptămâna trecută în Munții Apuseni nu ar fi trebuit să facă parte din echipa de recoltare de organe, susţine şeful echipei de transplant renal de la Institutul Fundeni din Capitală, potrivit Realitatea TV.

O echipă de recoltare de rinichi e formată doar din medici şi asistente.

"La studenții la Medicină, programul de pregătire nu permite o astfel de activitate. Transplanturile de organe sunt supraspecializări în cadrul specializărilor de care depind organele transplantate", a spus prof. dr. Ioanel Sinescu, șeful Clinicii de Chirurgie Urologică, Dializă și Transplant Renal Fundeni.

Imediat după accident, coordonatorii echipei de transplant hepatic, cât şi şefii spitalului sau ai Agenţiei Naţionale de Transplant, nu au spus dacă tânăra ar fi trebuit sau nu să fie în avionul respectiv, dacă se fac asigurări în astfel de cazuri sau dacă se dau declaraţii pe propria răspundere.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Studenta cu pricina a dovedit dorinta de cunoaștere și de pregătire profesională cât mai amănunțită și voluntariatul ăsta al tinerilor dornici să facă din profesie o carieră și să salveze vieți a dus-o în acel loc, în acel moment", spune Carmen Orban, purtător de cuvânt al Spitalului Fundeni.

În memoria ei, toți cei care vor să-i aducă un omagiu, se pot alătura comunității RESPECT Aura Ion.

CITIȚI ȘI:

  • RESPECT, AURA ION! Zeci de mii de români sunt FURIOŞI pe AUTORITĂŢI
  • Studenta care a murit în ACCIDENTUL aviatic din Apuseni era VOLUNTARĂ în cadrul programului de transplant
  • TRAGEDIA DIN APUSENI. GALERIA EROILOR care şi-au riscat viaţa PE GRATIS. Doctorul care era în CONCEDIU FĂRĂ PLATĂ în timpul misiunii
  • Primele rezultate ale autopsiei. Pilotul Adrian Iovan şi studenta de la Medicină au murit de FRIG
  • ACCIDENTUL AVIATIC din Apuseni. Tatăl studentei care a murit: "Sunt sfâşiat de durere"