Acuze dure între șefii consiliilor județene din vest în SCANDALUL elicopterului SMURD

Acuze dure între șefii consiliilor județene din vest în SCANDALUL elicopterului SMURD

Președintele interimar al Consiliului Județean Arad, Adrian Țolea, îl atacă dur pe omologul său din Timiș, Titu Bojin, în scandalul elicopterului SMURD. Deranjat de declarațiile lui Bojin conform cărora elicopterul SMURD de la Arad ar urma să fie mutat la Timișoara, Țolea îl acuză pe acesta că încearcă să își ascundă sub preș nerealizările.

„În ultimele zile s-a făcut multă tevatură pe declarațiile domnului Titu Bojin (PSD), președinte al Consiliului Județean Timiș, conform cărora elicopterul SMURD de la Arad ar urma să fie mutat la Timișoara începând cu luna martie. În primul rând, elicopterul nu este nici al Consiliului Județean Timiș, nici al Consiliului Județean Arad, ci al Ministerului de Interne. În al doilea rând, cred că pesedistul Titu Bojin a început campania electorală, iar acum, prin această declarație, încearcă să-și mascheze nereușitele din fruntea CJT și să potolească furia timișorenilor, după ce a pierdut peste 20 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile”, transmite președintele interimar al CJA, Adrian Țolea.

Deoarece cele mai multe cazuri în care sunt preluați pacienți în stare critică sau victime ale unor accidente sunt aduse la Spitalul Județean din tmișoara, autoritățile locale de aici au făcut demersuri pentru mutarea bazei elipcopterului SMURD aici. De când a fost alocat vestului țării acesta are baza la Arad, pentru că acolo s-au găsit condițiile necesare.

Elicopterul SMURD din Arad ar urma să fie mutat la Timişoara, în cel mult trei luni. Asta susţine Titu Bojin, preşedintele CJ Timiş, care a anunţat că, în acest moment, au loc mai multe lucrări astfel încât aparatul de zbor să poată fi garat şi întreţinut la Timişoara. Aparatul de zbor a fost repartizat judeţului Timiş, dar a ajuns în 2011 la Arad, asta pentru că la Timişoara nu existau condiţiile necesare. “Au fost mai multe neînţelegeri cu preşedintele CJ Timiş de la acea vreme (n. r. Constantin Ostaficiuc), nu a putut pune la dispoziţie condiţiile propice pentru desfăşurarea activităţii. Dar, până la urmă, operatorul medical al elicopterului este Spitalul Judeţean din Timişoara prin Hotărârea de Guvern prin care s-a înfiinţat, iar operatorul aerian este Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului de Interne. Practic, dacă e să ne uităm pe statistici, Spitalul Judeţean Timişoara este principalul destinatar al pacienţilor care sunt transportaţi cu elicopterul. Principalul beneficiar sunt spitalele din judeţele Hunedoara şi Bihor, care trebuie să transfere pacienţii pe o distanţă ceva mai lungă”, a explicat dr. Mihai Grecu, șeful UPU – SMURD Timișoara.

Ne puteți urmări și pe Google News