Adevărata poveste a „inimii” care a cucerit Eurovision 2017

Adevărata poveste a „inimii” care a cucerit Eurovision 2017

Portughezul Salvator Sobral a câștigat marele premiu al Eurovision 2017, cu melodia „Amar Pelos Dois”. Starea de sănătate a tânărului a stârnit numeroase dezbateri în media, mai multe publicaţii speculând că ar avea nevoie de un transplant de inimă. În schimb, Ana Paulo, agenta artistului, a negat vehement informațiile respective, precizând că, în realitate, Salvador a fost nevoit să facă o operaţie de hernie.

Zvonurile privind problemele cardiace sunt complet false. Se simte foarte bine după operaţia de hernie, se recuperează. Participarea la Eurovision nu reprezintă un risc şi nici cariera lui nu este în primejdie. Aproape toate concertele lui Salvador sunt sold-out”, a explicat reprezentanta artistului, citată de wiwibloggs. Speculațiile despre sănătatea lui Salvador au fost un subiect fierbinte în media portugheză, încă de la Festival da Canção. Știrile reale despre sănătatea sa au fost făcute publice după prima semifinală a selecției naționale portugheze, când Sobral a dezvăluit că a plecat la camera de urgență din cauza unei hernii, având nevoie de o intervenție chirurgicală. Speculațiile au fost accentuate de faptul că Sobral nu a putut pleca la timp din țară, iar sora sa, Luisa, i-a ținut locul în timpul repetițiilor tehnice de la Eurovision.

„Muzica înseamnă sentiment!”

Dacă a dorit sau nu să spună totul despre starea sa de sănătate, nu este clar, cert este că Salvador, în vârstă de 27 de ani, a reuşit să impresioneze atât publicul, cât şi juriile de specialitate cu interpretarea în limba natală a baladei jazz „Amar Pelos Dois“, compoziția surorii lui, fiind desemnat câştigătorul Eurovision 2017, la Kiev, cu un total de 758 de puncte.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Trăim într-o lume a muzicii de unică folosinţă, o muzică de tip fast food, fără substanţă şi cred că aceasta poate fi o victorie a oamenilor care fac piese care chiar înseamnă ceva, reprezintă ceva. Muzica nu înseamnă artificii, muzica înseamnă sentiment, aşa că haideţi să facem muzică, haideţi să readucem muzica adevărată în lumina reflectoarelor, pentru că asta este tot ce contează“, a declarat Salvador după victoria de sâmbătă seară. După care a mărturisit că „este efemer, este grozav că am câştigat, dar luna viitoare nimeni nuşi va mai aminti de tine, pentru că asta este lumea în care trăim. Trebuie să continuăm să muncim, să producem muzică, asta e tot ce contează, nu acest premiu”. La rândul său, Luisa a precizat că „simplitatea a făcut, cred, ca acest cântec să fie câştigător, a fost diferit de toate celelalte piese. Iar interpretarea lui Salvador a fost cea mai bună parte, a avut o prestaţie strălucitoare, cred că s-au combinat o mulţime de sentimente, iar oamenii au simţit acest lucru.”

Cine este Salvador Sobral?

Salvador Sobral s-a născut în 1989 la Lisabona, într-o familie pasionată de muzică. La vârsta de 10 ani, portughezul a participat la emisiunea „Bravo Bravissimo“, iar la 20 de ani s-a numărat printre cei 10 finalişti ai show-ului „Idols“, cucerind publicul cu reinterpretările unor piese semnate de Stevie Wonder şi Leonard Cohen. A urmat facultatea de Psihologie din capitala portugheză, iar în 2014 a absolvit şi Taller of Musics, un prestigios institut de muzică din Barcelona. În vara anului trecut, tânărul a reuşit să-şi lanseze primul album din carieră, „Excuse Me“, care s-a bucurat de succes, intrând în topurile muzicale din Portugalia.

Prima victorie a Portugaliei la Eurovision

Salvador Sobral este câştigătorul Eurovision 2017, marcând astfel prima victorie a Portugaliei după 53 de ani în care ţara a participat în concurs fără să reuşească să cucerească râvnitul trofeu. Mai mult, Portugalia nu intrase niciodată în Top 5. Portugalia a participat în finala Eurovision Song Contest de 49 de ori de la debutul competiţiei, din 1964, ratând de cinci ori calificarea în ultimul act. Lusitanii au avut cele mai multe participări şi nicio victorie, dar acest record a fost spulberat de Salvador Sobral în finala Eurovision 2017.

România, favorita Irlandei și Moldovei

Rezultatul obţinut de Ilinca Băncilă şi Alex Florea la Eurovision, cu „Yodel It!”, a adus România pe un loc 7, cea mai bună clasare din ultimii şapte ani. Tinerii au mulţumit tuturor celor care i-au votat, mai ales că s-au aflat pe locul cinci în topul preferinţelor publicului. „În aceste două săptămâni, m-am maturizat mai mult decât în ultimii doi ani. Am învăţat cât de important este să cânţi şi să te dăruieşti publicului, indiferent de cât de mare este scena. Consider că cel mai important pentru noi este votul publicului, pentru că ei ne-au susţinut de la început. Mă bucur foarte mult că yodelingul meu a ajuns în sufletele oamenilor“, a spus Ilinca Băncilă. La rândul lui, Alex a mărturisit că: „Mă bucur enorm pentru acest rezultat. Am muncit foarte mult pentru ca România să strălucească pe scena Eurovision 2017 şi să ne întoarcem acasă cu un rezultat bun”.

Țara noastră a fost favorita publicului din Irlanda și Republica Moldova și a primit, în total, în urma televotului, 224 de puncte.