PUBLICAȚIILE NOASTRE:

Sănătate

Adevărul despre sarea în bucate

Autor: Angelo Tăutu | sâmbătă, 16 mai 2015 | 0 Comentarii | 307 Vizualizari
O paleta culinara cat mai larga
Experții susțin că atunci când se consumă o cantitate excesivă de sare, aceasta poate genera probleme serioase de sănătate precum tensiunea arterială mărită, principala cauză a afecțiunilor cardiace și a atacurilor cerebrale.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA a dat publicității un  raport asupra cantităților de sare conținute în alimente preambalate comercializare de magazine, cum sunt pizza, mâncărurile gătite preambalate sau mezelurile, potrivit worldreportnow.com.

Linda Schieb, specialistă în epidemiologie la departamentul de cardiologie și prevenire a accidentelor cerebrale din cadrul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, membră a echipei de cercetători care a efectuat studiul a explicat modul în care echipa sa a analizat alimentele preambalate care se găsesc în magazinele alimentare.

Potrivit rezultatelor acestei analize, mai bine de 50% dintre alimentele preambalate din comerț depășeau prescripțiile Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA — Food and Drug Administration) din SUA privind conținutul de sare.


Amestecurile de produse

Studiul a scos la iveală faptul că 70% dintre produse, incluzând pizza și amestecurile de produse cu paste făinoase sau cu carne depășeau nivelul de sodiu prescris de FDA. Potrivit cercetătorilor, au fost identificate unele alimente care corespundeau îndrumărilor FDA, precum gustările, pâinea și brânzeturile.

Linda Schieb a explicat că cea mai mare parte a consumului uman de sare provine din alimentele procesate sau servite la restaurante. Ea recomandă citirea etichetelor înainte de a cumpăra unele produse și alegerea alimentelor care au cel mai mic conținut de sodiu.

Modul cel mai eficient

Consumul zilnic de sodiu recomandat persoanelor sănătoase este de 2.300 miligrame (2,3 grame). Experții susțin că modul cel mai eficient de a evita consumul exagerat de sare este acela de a avea o paletă culinară cât mai largă. În loc de a mânca două sandviciuri, unul dintre ele poate fi înlocuit cu fructe proaspete precum un măr sau o banană.


Tag-uri: bucate, mancare, raport, sanatate, adevar




SPUNE-TI PAREREAAcum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>

Libertatea

RTV

B1

Ziare.com

Unica

Capital

Fanatik

Alte articole EVZ pe aceeasi tema

spune-ti parerea Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>





Pentru a instaura un cadru civilizat de discuţii, de eliminare a "postacilor" de partid sau a celor plătiţi ca să blocheze un articol civilizat, am adoptat următoarele soluţii, în privinţa comentariilor:
  • 1) Moderarea comentariilor lăsate în formularul de la finalul articolelor o dată la o oră – în acest caz, comentariile nu vor apărea instant.
  • 2) Postarea instant a comentariilor lăsate prin intermediul contului de facebook – în acest caz comentariile vor fi postate imediat. Puteţi să vă faceţi cont de Facebook aici.
Orice critică este acceptată pe site-ul evz.ro, cu condiţia păstrării unui limbaj civilizat, toate aceste măsuri fiind şi în sprijinul celor interesaţi să-şi expună punctele de vedere fără a mai fi hărţuiţi.
Sperăm că veţi înţelege adevărata valoare a demersului evz.ro şi vă veţi asuma responsabilitatea alături de noi.

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul EVZ.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

CITESTE ACUM