Afaceri superbănoase cu manualele de religie. Doi soți din Iași dețin 80% din piața din România

Afaceri superbănoase cu manualele de religie. Doi soți din Iași dețin 80% din piața din România

Corneliu Muha și soția sa, Camelia, se bat în profit cu cele mai mari companii din Iași. Cei doi dețin editura Sfântul Mina, scriu cărțile de religie, caietele de aplicații și le și distribuie acoperind în proporție covârșitoare piața la nivel național.

Marja de profit net: 30% din cifra de afaceri!, potrivit 7est.ro. Cu așa succes mai scriu jurnaliștii moldoveni,, Muha a devenit recent și consilier economic al Mitropoliei.

Cornel Muha este și dorectorul Editurii Sfântul Mina din Iași.  Prin intermediul uneia dintre firmele sale, Muha asigură şi distribuirea acestor manuale şi caiete de aplicaţii, acoperind aproximativ 80% din piaţa de astfel de manuale din România.

Principala firmă a lui Muha, care este şi consilier economic la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei - Arhiepiscopia Iaşilor, a avut în anul 2013 un profit de 1,1 milioane lei şi o cifră de afaceri de aproape 3 milioane de lei. Societatea tipăreşte volumele.

Ne puteți urmări și pe Google News

O altă societate a familiei Muha, Editura Sf. Mina Distribution SRL, prin care care prima societate distribuie manualele în ţară, a avut în acelaşi an o cifră de afaceri de 4,5 milioane lei şi un profit net de aproape 172.000 lei.

De menţionat că manualele de Religie pentru clasele I – XII sunt scrise, în marea lor majoritate, de către Camelia Muha, soţia lui Cornel Muha, împreună cu alţi doi profesori de Religie.

Toate manualele editate de soții Muha figurează în Catalogul manualelor publicat de Ministerul Educației. Cui toate acestea, nu de puține ori conținutul lor a fosty considerat controversat, fapt care a stârnit protestul ONG-urilor.