Afacerile lui TONY BLAIR au adunat peste 13 MILIOANE de lire sterline, după creșterea cu 50% a profiturilor

Afacerile lui TONY BLAIR au adunat peste 13 MILIOANE de lire sterline, după creșterea cu 50% a profiturilor

Afacerile lui Tony Blair au ajuns la 13 milioane de lire sterline, după ce i-au crescut profiturile, scrie, azi, publicația The Guardian.

Cifrele date publicității de Registrul Comerțuilui din Marea Britanie arată că firma fostului premier, Windrush Ventures, a avut o creștere de 50% a profiturilor până la aproape 2 milioane de lire în anul financiar care s-a încheiat în martie 2013.

Două firme deținute de Tony Blair au ajuns la venituri de peste 13 milioane de lire, după ce o parte a imperiului său s-a bucurat de creșterea profitului.

După ce a renunțat la politică, în 2007, Blair a câștigat milioane de lire sterline pentru mai multe afaceri, care includ consiliere pentru guverne, consultanță pentru banca americană de investiții JP Morgan și un circuit internațional de discursuri.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a insistat că nu vrea să fie „super-bogat”, adăugând că are contribuții la opere filantropice, inclusiv proiecte de dezvoltare în Africa și un proiect de caritate inter-religios. După ce a devenit rapid unul dintre cei mai bine plătiți vorbitori în public din lume și călătorește cu propriul său avion privat, a început să fie criticat pentru stilul de viață.

Printre proprietățile lui Blair se numără o casă de mai multe milioane de lire la Londra și o proprietate la țară, care a fost deținută cândva de Sir John Gielgud, și pe care Blair a cumpărat-o cu 5,75 de milioane de lire.

Windrush Ventures, al cărei proprietar este Blair, a avut profituri de 1.995.000 de lire sterline în anul care s-a încheiat în martie 2013, cu 649.000 mai mult decât în anul anterior. Compania, care oferă „servicii de management” are 8,8 milioane de lire în bani lichizi. Firma are acum 35 de angajați și are un plafon de salarii de 3 milioane de lire, echivalent a 85.000 de lire pentru un angajat.

O companie mai mică, Firerush Ventures, care nu are informații detaliate la registrul de stat, ci pe site-ul oficial al lui Tony Blair, își declară o cifră de afaceri de 4,6 milioane de lire sterline. Biroul lui Blair a precizat însă că nu sunt câștigurile personale ale fostului prim-ministru laburist. „Acestea sunt declarații financiare a două companii prin care sunt plătite costurile operaționale ale activităților globale ale lui Tony Blair. Nu reprezintă câștigurile sale sau profitul afacerilor sale și nu se referă la acestea. Nu reprezintă nici conturi pentru activități de caritate, nici nu provin din donații”, specifică sursa citată.