PROCESUL CARE A SCHIMBAT Statutul Poliţistului. MAI a pierdut „lupta” cu un agent destituit pentru consum de alcool

PROCESUL CARE A SCHIMBAT Statutul Poliţistului. MAI a pierdut „lupta” cu un agent destituit pentru consum de alcool

După patru ani de procese, un agent de poliţie de la IPJ Ilfov, membru al sindicatului „Diamantul”, a câştigat, vineri 17 aprilie 2015 un proces, demonstrând că a fost sancţionat ilegal de şefi, fără nici un fel de avertisment. Ca urmare, agentul va fi reangajat şi va primi salariile restante, începand cu 05.09.2011.

Emil Florin Dincă a fost destituit din IPJ Ilfov, în 2011, sub pretextul că a consumat băuturi alcoolice. Însă, în 2012, superiorii au recunoscut că nu au dovezi. În timpul procesului, juristul sindicatului „Diamantul”, preşedintele Emil Păscuţ, a reuşit să demonstreze neconstituţionalitatea câtorva articole din Statutul Poliţistului care se referă la cercetarea disciplinară. Aşadar, pentru prima oară, Curtea Constituţională a arătat că unele articole din Statutul Poliţistului nu sunt legale.

„Toata ticaloşenia şi mizeria MAI şi IPJ Ilfov, întrupate în consilierul juridic Ion Mihai ( poreclit şi "Ma opun!") nu au reuşit să împiedice facerea de dreptate...(...) s-a opus în neştire, în toate fazele procesului, urmând obedient, indicatiile pe care le primea necontenit, telefonic, de la un alt misterios slugoi, probabil din cadrul direcţiei juridice a MAI, nu ne-au împiedicat să câstigăm”, descrie Emil Pascut, pe site-ul sindicatului „Diamantul”, lupta pe care a avut-o în instanţă cu juriştii MAI. Emil Păscuţ mai arată că „pe parcursul procesului, cei mai mari duşmani ai lui Dincă nu au fost reprezentanţii MAI, ci judecatorii completelor de contencios administrativ care ne-au judecat. Patru ani acestia s-au sucit şi răsucit şi ne-au respins cu dispreţ orice solicitare, în condiţiile în care abuzul IPJ Ilfov şi nevinovăţia lui Dincă erau evidente. În încheiere, aş vrea să ţineţi minte numele de Dincă Emil Florin, agentul de poliţie din comuna Nuci cu care am facut istorie, schimbând legea 360/2002 după 13 ani de refuz al MAI de a face orice schimbări în această lege pocită... Omul cu care discutam la telefon despre excepţia de neconstituţionalitate, când era pe câmp, culegând porumbul, merita respectul tuturora pentru că a suferit, în tăcere şi în sărăcie cruntă, patru ani ( împreună cu soţia şi două fetite superbe, campioane la gimnastică) fără să-şi piardă vreodată spiritul, demnitatea, zâmbetul şi încrederea ca, într-un final, i se va face dreptate!...a mai notat Emil Păscuţ.

 

Ne puteți urmări și pe Google News