Ai telefon mobil? Vezi ce au decis forurile europene cu privire la tarifele de roaming

Ai telefon mobil? Vezi ce au decis forurile europene cu privire la tarifele de roaming

Comitetul pentru Industrie, Cercetare şi Energie al Parlamentului European a aprobat, azi, reforma din telecomunicaţii.

Potrivit documentului, tarifele de roaming în UE vor fi eliminate, de la 15 decembrie 2015, potrivit unui comunicat remis de Parlamentul European.

Comisia Europeană a propus ca tarifele de rooming să fie eliminate de la 1 iulie 2015. Comitetul pentru Industrie, Cercetare şi Energie a decis însă că măsura ar fi fost în dezavantajul operatorilor telecom.

Pentru a proteja companiile de "folosirea abuzivă" a serviciilor de roaming, membrii Comitetului au cerut Comisiei să propună o serie de măsuri care să permită firmelor să aplice tarife în situaţii excepţionale. Aceste tarife vor mai mici decât cele care se aplică în prezent, informează Mediafax.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totodată, Comitetul pentru Industrie, Cercetare şi Energie a decis interzicerea practicilor de blocare sau de încetinire a conţinutului de internet. Companiile vor putea, în continuare, să furnizeze "servicii specializate": televiziunea prin internet (IPTV), video la cerere, anumite aplicaţii, precum imagistica medicală de înaltă rezoluţie, săli de operaţie virtuale, aplicaţii cloud care necesită prelucrarea unor cantităţi mari de date şi care sunt vitale pentru activitatea întreprinderilor, în măsura în care acest lucru nu afectează vitezele de internet promise altor clienţi.