ALCOOLUL PROSTEŞTE! Declinul INTELECTUAL se ACCELEREAZĂ, de la 3 PAHARE pe ZI

ALCOOLUL PROSTEŞTE! Declinul INTELECTUAL se ACCELEREAZĂ, de la 3 PAHARE pe ZI

Persoanele care consumă regulat prea mult alcool la vârsta adultă se expun riscului unui declin intelectual accelerat, adică scăderea memoriei, a capacităţii de atenţie şi de a capacităţii de concentrare, susţin cercetătorii britanici.

Studiul a fost elaborat de Universitatea College din Londra şi publicat miercuri de revista Neurology, informează AFP.

Cercetarea realizată pe 5.054 de bărbaţi şi 2.099 de femei arată că un consum semnificativ de alcool între vârsta de 40 şi 60 de ani poate antrena un declin cognitiv mai rapid la bătrâneţe.

Participanţii au fost chestionaţi de trei ori într-un interval de 10 ani despre cantitatea si felul de alcool (vin, bere, spirtoase) pe care-l consumă de obicei. Primele teste au fost efectuate atunci când vârsta medie a participanţilor era de 56 de ani şi au fost apoi repetate de două ori, după cinci şi respectiv zece ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

S-a evaluat capacitatea de memorare, dar şi de atenţie şi de a realizare a unor raţionamente pentru atingerea unui obiectiv. Testul de memorie a constat în redarea într-un minut a cât mai multe cuvinte posibile dintr-o listă cu 20 de cuvinte, iar testul de raţionament logic a fost compus din 65 de întrebări.

Cei evaluaţi au mai fost supuşi la încă două teste la care li s-a cerut să scrie într-un minut cât mai multe cuvinte care încep cu litera S şi nume de specii de animale.

În cazul bărbaţilor, nu a fost observată nicio diferenţă în privinţa declinului memoriei între cei care nu beau alcool şi băutorii moderaţi. În schimb, cei care beau mai mult de 36 de grame de alcool pe zi (echivalentul a trei pahare şi jumătate în această cercetare) au prezentat un declin al memoriei şi al abilităţilor mai rapid decât băutorii moderaţi, ei îmbătrânind intelectual cu încă 1,5 până la 6 ani. De exemplu, un bărbat în vârstă de 55 de ani care obişnuieşte să bea mult alcool este din punct de vedere intelectual la fel de bătrân ca unul de 61 de ani. În plus, aceste efecte se accentuează pe măsura creşterii cantităţii de alcool consumate.

Efectul unui consum semnificativ de alcool nu a putut fi evaluat foarte clar la femei, întrucât puţine dintre ele erau mari consumatoare de alcool, dar se pare că ele ar avea nevoie de numai două pahare de alcool pe zi, spre deosebire de 3,5 în cazul bărbaţilor, pentru a înregistra a intra într-un declin cognitiv mai accentuat.

Acest studiu, la fel ca şi altele precedente, sugerează că în general este puţin probabil ca un consum moderat de alcool să accentueze procesul de îmbătrânire intelectuală, transmite Agerpres, citând France Press. ARTICOLE POPULARE:

  • TOPIREA GHEŢARILOR din Alpii italieni dezvăluie ORORILE din primul RĂZBOI MONDIAL | GALERIE FOTO

  • Cum să faci din NEFERICIRE o poveste de SUCCES. “CEA MAI URÂTĂ FEMEIE DIN LUME” redefinește conceptul de FRUMUSEŢE | GALERIE FOTO/ VIDEO

  • TOP 5 CURIOZITĂŢI despre 2014. POVEŞTI ciudate care pot deveni REALITATE | GALERIE FOTO / VIDEO

  • DIETA FULGER. Mamă a doi copii, FOTOMODEL după ce a SLĂBIT UIMITOR, în 90 de zile | VIDEO

  • VIAŢĂ NOUĂ pentru CABINELE TELEFONICE din Praga. Nu o să-ţi vină să crezi în ce au fost TRANSFORMATE | GALERIE FOTO

  • VEDETELE NU arată ca-n REVISTE. Strălucirea DIVELOR se OFILEŞTE brusc în viaţa REALĂ | GALERIE FOTO

  • FAZE AMUZANTE. Ce idei au AVUT acești PRICHINDEI, când ADULŢII nu au fost pe fază | GALERIE FOTO