Alegeri 2014. ACL: PSD ingradeste libertatea votului. Situația sesizărilor ACL pe județe: turism electoral, vot multiplu, buletine lipsa

Alegeri 2014. ACL: PSD ingradeste libertatea votului. Situația sesizărilor ACL pe județe: turism electoral, vot multiplu, buletine lipsa

Alianța Creștin-Liberală a sesizat astăzi autoritățile responsabile cu organizarea și desfășurarea în legalitate a procesului electoral cu privire la posibile tentative de fraudare a alegerilor pentru Președintele României.

EVZ îţi prezintă cele mai importante ştiri şi analize despre alegerile prezidenţiale din 2014. De asemenea, pe evz.ro vei putea afla în timp real rezultatele sondajelor exit-poll de la alegerile prezidentiale 2014. Cel mai bun portal de stiri va transmite in timp real rezultate turului 1 al alegerilor prezidentiale 2014 si rezultatele finale ale alegerilor prezidentiale 2014.

Constanța 

•ACL Constanța a sesizat BEJ și Poliția Rutieră asupra unui caz flagrant de turism electoral petrecut în localitatea Mihail Kogălniceanu, unde pe listele suplimentare din secțiile de votare 483 și 484 din incinta Grădiniței „Piticot” au votat 46 de persoane din județul Botoșani. Din Constanța autocarul urma să plec spre Brăila.

Ne puteți urmări și pe Google News

Teleorman

•ACL Teleorman a depus la Parchet o plângere penală pentru neglijență în serviciu împotriva președinților secțiilor de votare nr. 247 Poeni și 93 Balaci, pentru că la predarea-primirea buletinelor de vot în seara zilei de 1 noiembrie 2014, aceștia nu au verificat conținutul și cantitatea pachetelor cu buletinele de vot, deși erau obligați să o facă. Ulterior, în dimineața zilei de 2 noiembrie, au fost descoperite lipsa unor buletine de vot: la secția nr. 247 Poeni – 48 buletine de vot și secția nr. 93 Balaci – 9 buletine de vot.

Cluj

•ACL Cluj a depus două sesizări la BEJ. Prima se referă la faptul că președintele secţiei de votare nr. 53, Cătană Viorica, împiedică studenţii care nu au domiciliul în Municipiul Cluj-Napoca să îşi exercite dreptul de vot.

•Cea de-a doua sesizare înaintată către BEJ se referă la faptul că la secţia Nr. 2, din Municipiul Cluj-Napoca a dispărut o ştampilă de vot.

•ACL Cluj a sesizat telefonic Poliția la numărul 112, cu privire la posibila mituire cu 50 de lei, pentru a vota cu candidatul Victor Ponta, a studenţilor din zona Complexului Studenţesc Haşdeu.

•Alte nereguli identificate pe raza Municipiului Cluj – Napoca:

-La nivelul a 5 secţii de votare au apărut grupuri masive de votanţi din alte localităţi, votanți care s-au înscris pe listele suplimentare.

-Au fost identificate 16 secţii de votare unde s-a solicitat urna mobilă pentru  peste 50 de votanţi pe fiecare secţie. La verificarea efectuată la solicitarea expresă a reprezentanţilor ACL din secţiile de votare s-a dovedit că majoritatea acestor cereri au fost acceptate de către preşedinţi în condiţii ilegale.

-La nivelul a 33 de secţii de votare, preşedinţii acestora refuză eliberarea copiilor de pe listele suplimentare de vot, cu toate că decizia BEC Nr. 100 D îi obligă să elibereze aceste liste reprezentanţilor ACL, pentru identificarea unor posibile cazuri de vot multiplu.

Vrancea

•ACL Vrancea a sesizat BEJ cu privire la incidentele din secția de votare nr. 37 din Focșani, unde în copia listei permanente aflate în secție, alegătorii sunt înscriși de două ori, în rubricile dublate fiind trecute aceleași nume, prenume și CNP. Totodată, în cadrul aceleași secții de votare perdele despărțitoare dintre cabinele de vot și cele laterale sunt transparente, permițându-se violarea secretului votului. Astfel, un alegător a arătat prin perdeaua despărțitoare buletinul de vot reprezentantului PSD din secție.

•ACL Vrancea a sesizat BEJ privind solicitările depuse pentru urna mobilă din com. Gologanu, jud. Vrancea, aflate pe raza secțiilor de votare nr. 175 și 176. Solicitările pentru urna mobilă au fost însoțite de adeverințe medicale susceptibile a fi false, având în vedere faptul că medicul a cărui parafă se regăsește pe toate adeverințele nu se află în localitate de două luni.

Neamț

•Alianţa Creştin Liberală Neamţ a sesizat autorităţile competente, de încălcări ale legii electorale transmise sub numele PSD, și anume apeluri și SMS-uri de la o adresă web, cu server în Vietnam și anume WE2sms, prin care se încearcă controlarea rezultatelor și prezenței la vot.

-Există secții în care prezenta la vot pe liste suplimentare este nejustificat de mare ( de exemplu SV 134 Roznov unde la ora 13 aveam o prezentă de 46 persoane pe liste suplimentare, SV 161 Bălțătești unde mai mult de 30% din total număr alegători prezenți au votat pe listă suplimentară – 104 voturi -, SV242, Dămuc, unde avem 50 de voturi pe liste suplimentare, adică 20% din total votanți).

-SV 225-226, Cordun au  fost solicitată urna mobilă pentru 29 de persoane cu încălcarea dispozițiilor legale.

-ACL Neamţ va sesiza organele abilitate cu toate aceste aspectele privind încercările PSD de fraudare a alegerilor.

SIBIU

•ACL Sibiu a sesizat Biroul Electoral Judeţean semnalând persoane despre care există indicii că influnţează intenţia de vot a alegătorilor. De asemenea, s-a semnalat distribuirea de materiale electorale şi buletine specimen de vot având ştampila aplicată pe candidatul Victor Ponta.

CARAŞ SEVERIN

•ACL a depus plângere penală împotriva a patru persoane, trei dintre aceştia fiind preşedinţi ai unor secţii de votare şi unul locţiitor al unui preşedinte, întrucât cei patru sunt membri PSD: Acest lucru este ilegal iar ACL a depus plângere penală pentru fals în declaraţii comis de cei patru.

DOLJ

•ACL Dolj a sesizat Inspectoratul Judeţean de Poliţie în legătură cu cazuri consistente de transport al persoanelor către secţiile de votare, lucru care contravine legii.

•ACL Dolj a sesizat BEJ formulând o cerere de retragere a acreditării unui observator care deţine funcţia de viceprimar PSD în comuna Izvoarele.

REZULTATE TURUL 1 ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 și EXIT POLL turul 1 alegeri prezidențiale 2014

Află ușor și rapid, pe evz.ro, rezultatele sondajelor EXIT POLL realizate la ieșirea de la urne în primul tur al alegerilor prezidențiale 2014. EVZ.Ro prezintă în timp real REZULTATE EXIT POLL ALEGERI 2014, dar și REZULTATE VOT TURUL 1 ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE: De asemenea, pe evz.ro poți afla cel mai simplu si rapid rezultatele votului din turul 1 de scrutin al acestor alegeri prezidențiale. Află pe evz.ro cum s-a votat în fiecare județ.

Rămâi pe evz.ro în 1 și 2 noiembrie pentru a afla și cele mai importante știri ale acestor zile, declarațiile candidaților, incidentele electorale și rezultate alegeri prezidentiale 2014.

EVZ îţi prezintă cele mai importante ştiri şi analize despre alegerile prezidenţiale din 2014. De asemenea, pe evz.ro vei putea afla în timp real  rezultatele sondajelor exit-poll de la alegerile prezidentiale 2014. Cel mai bun portal de stiri va transmite in timp real rezultate turului 1 al alegerilor prezidentiale 2014 si rezultatele finale ale alegerilor prezidentiale 2014.

EVZ.RO vă prezintă cele mai importante știri despre ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014.

CITIȚI pe EVZ.RO sondaje, prezența la urne, rezultatele exit-poll-urilor și rezultatele la ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014 în timp real.