Sondaj INSCOP: PDL scade, creștere spectaculoasă a Partidului Mișcarea Populară

Sondaj INSCOP: PDL scade, creștere spectaculoasă a Partidului Mișcarea Populară

Conform unui sondaj INSCOP Research efectuat la comanda ziarului Adevărul în perioada 27 februarie – 4 martie, Partidul Mişcarea Populară este singurul partid de opoziție care a crescut în sondajele de opinie. Creșterea este spectaculoasă, în condițiile în care formațiunea susținută de Traian Băsescu și-a dublat scorul electoral în mai puţin de două luni de zile, urcând de la 4,1% în ianuarie 2014, la 9,1% în martie 2014.

PMP este cotat pe locul 4 între partide, după USD (40,4%), PNL (17,6%) şi PDL (13,7%). Restul partidelor de centru-dreapta au înregistrat declinuri în perioada menţionată (PNL a scăzut de la 20,1% la 17,6%, iar PDL a scăzut de la 17,5% la 13,7%) ori s-au menţinut relativ constante (Forţa Civică a înregistrat 4% în ianuarie şi 4,7% în martie, iar PNŢCD 2,1%, respectiv 1,7%). Celălalt actor politic care a mai înregistrat creşteri semnificative este Uniunea Social – Democrată (Alianţa PSD – UNPR – PC), care a crescut de la 37,1% în ianuarie a.c. la 40,4% în martie a.c. Remus Ştefureac, directorul INSCOP Research, consideră că “Mişcarea Populară creşte pe fondul disputelor prelungite care au dus la ruperea USL, a acţiunilor publice ale preşedintelui Traian Băsescu de asociere cu noua formaţiune, precum şi a intrării în partid a unor nume care au crescut notorietatea partidului”. Creșterea consistentă s-a produs după intrarea în partid a Elenei Udrea și a unui grup semnificativ de parlamentari care au urmat-o. Sondajul INSCOP este al doilea sondaj din ultimele două săptămâni care confirmă ascensiunea PMP, după sondajul IRES realizat în perioada 24 – 28 februarie, care credita Partidul Mişcarea Populară cu 10% din opţiunile de vot pentru alegerile europarlamentare.

Sondajul a fost realizat în perioada 27 februarie – 4 martie 2014, pe un eşantion de 1.055 de persoane. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. C. P. Tăriceanu- dezertorul necesar Operațiunii: Lichidarea lui Crin Antonescu
  • Război de 18 ani cu CĂMĂTARII. Povestea INCREDIBILĂ a femeilor care au ajuns în stradă și caută dreptatea în 80 de procese
  • Declarație surprinzătoare a lui Kelemen Hunor. Liderul UDMR critică protestul maghiar de la Târgu Mureș

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Cum arătau Vladimir Putin sau Kim Jong-un în tinereţe? IMAGINI DE ARHIVĂ cu persoane celebre
  • Mai periculos decât Triunghiul Bermudelor: A fost „absorbit” avionul Malaysian Airlines de Triunghiul Dragonului? Misterul dispariţiilor fără urmă / VIDEO
  • Îngrijorător: Lucrul care le transformă în EPAVE EMOŢIONALE pe ADOLESCENTE