ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Dan Diaconescu, cercetat pentru că şi-a mituit electoratul cu mici şi biscuiţi. Împricinatul răspunde: "Ponta e invidios!"

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Dan Diaconescu, cercetat pentru că şi-a mituit electoratul cu mici şi biscuiţi. Împricinatul răspunde: "Ponta e invidios!"

Dan Diaconescu, candidat din partea PPDD în acelaşi colegiu de Camera Deputaţilor din Târgu Jiu cu premierul Victor Ponta, este cercetat pentru mită electorală, anunţă B1TV.

UPDATE: Dan Diaconescu a găsit o apărare ingenioasă: nu poate fi acuzat de mită electorală tocmai pentru că joia trecută campania nu începuse. Mai mult, acesta spune că lui Victor Ponta îi este ciudă că lui nu i-a reuşit lansarea candidaturii şi de aici reclamaţia PSD Dolj împotriva sa.

"Victor Ponta Viorel e disperat. Altă şansă decât să mă aresteze pentru ca el să rămână premier nu are, iar pentru asta invocă diverse pretexte", a declarat Diaconescu pentru mediafax.ro. "A fost o mare sărbătoare pentru oamenii in Târgu Jiu, a fost cel mai reuşit spectacol din istoria oraşului, iar asta nu i-a picat bine lui Victor Ponta. A doua zi nu a reclamat nimeni vreo neregulă, de abia după ce vineri seară Ponta şi-a dat seama că lansarea candidaturii sale a fost un eşec a fost făcută această plângere. El şi-a lansat candidatura tot pe insuliţa de pe Jiu, ca şi mine, şi chiar îmi ceruse să-i las şi lui scena pe care am folosit-o la spectacol, ceea ce nu se putea", a spus liderul PP-DD.

"Victor Ponta a avut la lansare doar vreo 300 de oameni, aduşi cu arcanul, activişti ai PSD de prin judeţ, iar de aici supărarea lui. Mă aştept ca până în 9 decembrie să mă aresteze pentru că, altfel, pe 10 decembrie eu voi deveni premierul României. Aţi văzut că spune că eu calc oamenii pe străzile din Târgu Jiu cu Rolls-Royce-ul meu. Dacă afirmaţia aceasta este adevărată, înseamnă că Victor Ponta a spus adevărul şi în cazul Oltchim, şi în cazul acestui mega-spectacol reuşit", a mai declarat Diaconescu. Diaconescu candidează în acelaşi colegiu pentru Camera Deputaţilor ca Victor Ponta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pârât de PSD Autorităţile s-au sesizat după ce reprezentaţii PSD din cadrul CJ Gorj au depus o plângere privind împărţirea de produse alimentare şi organizarea unui spectacol electoral înainte de începerea campaniei electorale.

"Motivul pentru care am sunat la 112 s-a legat la faptul că informaţiile pe care le-am primit se refereau la împărţirea de alimente, mici, apă, biscuiţi, fulare, căciuliţe în culorile partidului PPDD, iar pe panourile electrice rulau mesaje electorale", a declarat Ciprian Florescu, vicepreşedinte PSD Gorj.

În urma sesizării, Biroul Electoral Judeţean s-a sesizat în legătură cu încălcările legii electorale. "Am fost sesizaţi de o formaţiune politică în legatură cu faptul că, în cadrul unei manifestări organizate pe insuliţa din Municipiul Târgu Jiu s-ar fi împărţit produse alimentare, dulciuri, băuturi nealcoolice. În urma deliberării, BEJ a luat decizia de a sesiza Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, pentru că noi nu avem atribuţii de efectuare a anchetelor penale", a declarat Mădălina Lungănoiu, preşedinte BEJ Gorj. Diaconescu se face vinovat de a fi organizat o manifestare electorală joia trecută, cu o zi înainte de începerea campaniei, şi de a fi distribuit alimente, lucru interzis prin Ordonanţă de Urgenţă în această campanie.