USD nu mai există. Înalta Curte a respins denumirea acestei Alianțe

USD nu mai există. Înalta Curte a respins denumirea acestei Alianțe

Înalta Curte a respins cererile depuse de PSD şi PC de anulare a deciziei prin care Biroul Electoral Central a respins înregistrarea alianţei USD.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în această situație cu acordul politic încheiat, luni, între această Alianță, care nu mai există, și UDMR. PSD, UNPR şi PC au înregistrat, la BEC, alianţa alectorală PSD-UNPR-PC, după ce a fost respinsă înregistrarea USD, solicitarea fiind admisă astăzi. Biroul Electoral Central a respins luni protocolul de constituire a alianţei electorale Uniunea Social Democrată.

Potrivit purtătorului de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, protocolul a fost respins pentru că aceeaşi denumire - USD - a fost folosită la alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat din 1996.

CITIȚI ȘI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Traian Băsescu: "Am ajuns la un acord. Guvernul își va asuma răspunderea pe un nou program și eu voi valida miniștrii trecuți prin Parlament"
  • Băsescu insistă: program nou de guvernare sau nu semnează învestirea
  • Băsescu: Dacă Guvernul nu-și asumă un nou program nu va fi posibilă instalarea noului Executiv în noaptea asta
  • Traian Băsescu: Soluția cea mai rapida este adoptarea mâine în Guvern a noului program, apoi asumarea răspunderii în Parlament