Ambasa SUA i-a acordat Laurei Ștefan premiul "Femeia Curajoasă a anului 2015"

Ambasa SUA i-a acordat Laurei Ștefan premiul "Femeia Curajoasă a anului 2015"

Însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite la București, Dean Thompson, i-a acordat ieri Laurei Ștefan, de la ONG-ul Expert Forum, premiul "Femeia curajoasă a anului 2015", precizând că Ambasa SUA o va nominaliza și la premiul "Femei curajoase din întreagă lume".

"Este o curajoasă susţinătoare a statului de drept, a reformei judiciare şi drepturilor omului". Chiar şi atunci când se confruntă cu insulte şi ameninţări la adresa sa, ea pledează neobosit pentru toate acestea, iar ONG-ul în cadrul căruia activează, Expert Forum, este un model pentru societatea civilă din România. Laura Ştefan posedă o combinaţie unică de curaj, cunoştinţe şi inspiraţie, care o transformă într-un activist neobosit în domeniul statului de drept, într-un excelent mediator în chestiuni dificile şi în cel mai bun expert în domeniul sau", a declarat Dean Thompson.

Oficialul american a amintit și faptul că, în calitate de director în Ministerul Justiţiei, Laura Ştefan a elaborat "legislaţie reformatoare esenţială", cum ar fi statutele Agenţiei Naţionale de Integritate.

La evenimentul care a avut loc la reşedinţa ambasadorului SUA la Bucureşti au participat, printre alţii, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, câştigătoarea premiului în anul 2014, ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, consilierul prezidenţial Andrei Muraru.

Ne puteți urmări și pe Google News