Editura Evenimentul si Capital

REACȚIA Ambasadei SUA după ce deputaţii l-au salvat de arestare pe Ion Ochi: ”Nu trebuie să se facă abuz de imunitatea parlamentară”

Deputaţii au votat ieri împotriva cererii DNA în cazul Ion Ochi
Autor: | | 48 Comentarii | 2220 Vizualizari

Încă un parlamentar a fost salvat, miercuri, de arestul preventiv după ce deputaţii au respins cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventintive a deputatului PSD Ion Ochi. Ambasada SUA și-a exprimat poziția după ce agenția Mediafax s-a solicitat un punct de vedere pe această temă. Răspunsul oferit atrage atenția asupta abuzului de imunitate și face referire la principiul că nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege.

Ambasada SUA precizează că nu trebuie să se facă abuz de imunitatea parlamentară pentru a apăra pe cineva de răspundere.
 
"Aşa cum am declarat anterior, nu comentăm cazuri individuale, dar unul dintre principiile de bază ale democraţiei este că toţi oamenii sunt egali în faţa legii. Nu trebuie să se facă abuz de imunitatea parlamentară pentru a apăra pe cineva de răspundere", se arată în răspunsul misiunii diplomatice, potrivit Mediafax. 
 
Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului PSD Ion Ochi, fiind înregistrate 108 voturi "pentru" şi 152 "împotrivă".
 
Ion Ochi a declarat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, unde se discuta cererea DNA privind arestarea sa preventivă, că nu credea să ajungă vreodată subiect de spectacol mediatic şi că în pofida dificultăţilor a rămas un om onest şi are toată deschiderea pentru justiţie.
 
Ambasada SUA a reacţionat şi în cazurile Dan Şova şi Varujan Vosganian
 
După ce Senatul a votat împotriva cererii DNA în cazul lui Dan Şova, Ambasada SUA a reacţionat şi a precizat că imunitatea parlamentară nu trebuie folosită abuziv pentru a evita tragerea la răspundere a unor persoane şi că trebuie să se permită anchetarea cazurilor de corupţie şi aplicarea legii.
 
"Nu comentăm cu privire la cazuri individuale, dar considerăm că un principiu de bază al democraţiei este faptul că toţi oamenii sunt egali în faţa legii. Imunitatea parlamentară nu trebuie folosită abuziv pentru a evita tragerea la răspundere a unor persoane", a fost răspunsul misiunii diplomatice.
 
Reacţii în cazul Dan Şova au venit şi din partea Ambasadelor Marii Britanii şi Olandei. Citiţi mai mult AICI.
 
Nici votul în cazul senatorului Varujan Vosganian nu a lăsat Ambasada SUA fără reacţie. După ce senatorii au votat împotriva ridicării imunităţii fostului ministru, misiunea diplomatică a precizat: "În general, credem că nimeni nu ar trebui să fie mai presus de lege şi nu ar trebui să se facă abuz de imunitatea parlamentară pentru a proteja pe cineva de răspundere".
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro