Ambasadorul ROMÂNIEI în Moldova despre unirea cu Basarabia: „Nu este un proiect al generaţiei noastre".

Ambasadorul ROMÂNIEI în Moldova despre unirea cu Basarabia:  „Nu este un proiect al generaţiei noastre".

Ambasadorul României în Moldova, Marius Lazurcă, a declarat că România poate face „o ofertă politică” Moldovei, în cazul în care va fi pusă în faţa unor opţiuni dramatice, aşa cum se întâmplă în Ucraina.

„România va ajuta necondiţionat Republica Moldova în cazul unor destabilizări de situaţie care ar pune în pericol parcursul său european”, a spus diplomatul român, conform Vocea Rusiei.

A menţionat

Ambasadorul nu a explicat ce presupune „oferta politică” la adresa Moldovei, însă a menţionat că se ghidează după apelul făcut de preşedintele României, Traian Băsescu colegilor din UE „de a avea grijă de regiunea care ne desparte de Federaţia Rusă pentru că oricând sunt posibile destabilizări la frontiera cu UE”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ambasadorul a declarat că Traian Băsescu a făcut declaraţia referitoare la unirea Moldovei cu României în numele statului român, dar acesta este un proiect de viitor. „Nu este un proiect al generaţiei noastre. Nu este un proiect care să se facă cu brutalitate. Nu cred că preşedintele este responsabil de modul în care sunt răstălmăcite cuvintele lui”, a spus Lazurcă în legătură cu declaraţiile unioniste ale preşedintelui român, aspru criticate de unii politicieni moldoveni.