ANCHETĂ PARLAMENTARĂ. Comisia cere SRI să DEZVĂLUIE de unde ştia despre ULTRAŞII care au ATACAT jandarmii în Piaţa Victoriei

Anchetă în urma conflictelor din Piaţa Victoriei
Autor: | | 0 Comentarii | 260 Vizualizari

Incidentele din Piața Victoriei, care au avut loc miercuri seara, au generat conflicte între instituții și între politicieni. Preşedintele Comsiei de control al SRI, Adrian Ţuţuianu, a anunțat că a solicitat Serviciului Român de Informaţii informații amănunte despre ultraşii care au provocat violenţele la protestele din Piaţa Victoriei. Membrii comisiei vor să vadă şi sms-urile transmise de serviciul secret către oficiali din Ministerul de Interne, în seara conflictelor cu jandarmii. SRI a transmis că le va pun la dispoziţie în cursul zilei de astăzi.

Anchetă parlamentară pe seama sms-urilor transmise de Serviciul Român de Informaţii (SRI) către oficiali ai Ministerului de Interne. SRI a anunţat că se va conforma solicitării preşedintelui comisiei, Adrian Ţuţuianu, şi va transmite, astăzi, mesajele transmise reprezentanţilor forţelor de ordine, în seara conflictelor dintre ultraşi şi jandarmi. transmite DigiTV. De asemenea, membrii comisiei vor să ştie ce informaţii aveau ofiţerii serviciului secret desăre cei care au provocat violenţele în Piaţa Victoriei.

Aşa cum a sris Evenimentul zilei, în timp ce jandarmii se luptau cu ultrașii, ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, susținea, miercuri, că nu a fost informată de către SRI despre intențiile agresive ale ultrașilor. În replică, puțin după miezuul nopții, SRI a transmis că a informat responsabilii cu ordinea publică din Ministerul Afacaerilor Interne (MAI) despre sosirea tinerilor violenți, mai exact pe secretarul de stat în MAI, Viorel Ștefu, șeful Poliției Române, chestorul Bogdan Despescu și pe șefii Jandarmeriei și ai SPP. Dimineață, însă, SRI a transmis un alt comunicat din care lipsea numele celor doi oficiali. Până la urmă, joi, Carmen Dan a declarat că oficialii MAI au fost informați prin sms, la ora la care se știa de prezența ultrașilor în zonă. Pe surse, am aflat că sms-urile au fost transmise la ora 19.30.

Vineri, preşedintele Comsiei de control al SRI, Adrian Ţuţuianu, a anunțat că a solicitat Serviciului Român de Informaţii informații despre violenţele de la protestele din Piaţa Victoriei, informează news.ro. Urmează ca SRI să dea curs cererii parlamentarilor pentru clarificarea tuturor aspectelor. Printe informaţiile solicitate de parlamentari se numără şi schimbul de informaţii dintre SRI şi oficiali ai Ministerului de Interne.
Alte articole din categoria:

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
loading...