ANCHETA din Senatul SUA, una dintre cele mai vaste investigații din ultimii 20 de ani

ANCHETA din Senatul SUA, una dintre cele mai vaste investigații din ultimii 20 de ani

Comisia pentru servicii secrete din Senatul SUA a anunțat că vor fi audiate 20 de persoane, începând de azi, pe problema relațiilor cu Rusia

Comisia pentru informații a Senatului american a cerut ca 20 de persoane să fie audiate în cadrul anchetei sale privind interferența Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, a anunțat președintele comisiei, conform CNN. 

„Acesta este una dintre cele mai mari investigații pe care am văzut-o aici la Capitoliu, de când sunt eu parlamentar”, a spus președintele Richard Burr, un senator republican din Carolina de Nord, într-o conferință de presă cu vicepreședintele comisiei, Mark Warner. Burr este în Senat din 2005 și a fost în Camera Reprezentanților din 1995. 

Burr și Warner au spus că au 20 de martori pe care plănuiesc să-i intervieveze și au stabilit interviuri cu cinci dintre ei, deocamdată. Liderii comisiei au afirmat că sunt fericiți că ginerele președintelui, Jared Kuschner, și fostul șef de campanie Paul Manafort au fost de acord să depună mărturie, dar nu s-a decis încă data la care aceștia vor fi chemați în Senat. 

Ne puteți urmări și pe Google News

„Până acum am făcut 20 de solicitări pentru persoane care să fie audiate în comisie”, a spus Burr. „Cinci sunt deja programare, și probabil în următoarele 10 zile vor fi programați ceilalți 15. Anticipăm că vom mai invita și alte persoane și, în final, unii dintre acești oameni ar putea fi audiați public sau separat, rămâne să stabilim”, a spus el. 

Printre cei cu care se pare că a discutat comisia se numără: fostul consilier pentru securitate națională Michael Flynn, care a demisionat după ce nu a informat administrația Trump despre întâlnirile cu ambasadorul rus în SUA. „Este corect să spunem că am avut conversații cu mai multe persoane și generalul Flynn este pe această listă”, a explicat Burr.  

Ancheta comisiei senatoriale are parte de mai multă atenție după ce investigația din Camera Repreznetanților s-a blocat din cauza acuzațiilor de părtinire aduse președintelui său, republicanul Devin Nunes, în privința comunicării cu Casa Albă. 

Democrații au cerut ca Nunes să demisioneze din funcție, în timp ce majoritatea republicanilor îl susțin.

Primele audieri în comisie au loc azi, precizează sursa citată.