Andrei Istrate, președintele CA SC Ambasador: Impozitul pe bacșiș să nu fie mai mare de 16%

Andrei Istrate, președintele CA SC Ambasador: Impozitul pe bacșiș să nu fie mai mare de 16%

Impozitul pus pe bacșiș nu ar trebui să depășească valoarea de 16%.

În plus, acest impozit ar trebui plătit de companie, a declarat pentru EVZ Andrei Istrate, președintele CA SC Ambasador.

”Patronii, în general, optează pentru trecerea bacșișului pe bonul fiscal și impozitarea cu 16% la sursă, adică la societate, nu a ospătarului, ca să nu chinuim angajatul să completeze formulare pe la administrația financiară ca să declare sumele”, a afirmat Istrate.

Acesta a vorbit și despre alte condiții care ar trebui îndeplinite pentru a fi implementată eficient impozitarea bacșișului.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Bacșișul să nu fie purtător de TVA și să aibă o poziție distinctă pe bonul fiscal. De asemnea, trebuie stabilite criterii în Contractul Colectiv de Muncă al fiecărei societăți pentru împărțirea bacșișului între ospătari și restul angajaților”, a declarat Istrate.

Bacşişul va fi trecut pe un bon fiscal separat, fără TVA şi va fi impozitat fie ca profit al companiei, în cazul în care nu este dat salariaţilor, fie ca venit al angajaţilor, în cazul în care le este împărţit acestora, se arată în proiectul de modificare a OUG 28/1999, obţinut de revista Capital şi discutat recent în guvern.