Angajaţii Hidroserv protestează în faţa sediului Hidroelectrica Porţile de Fier

Angajaţii Hidroserv protestează în faţa sediului Hidroelectrica Porţile de Fier

În jur de 100 de persoane s-au prezentat în faţa sediului Hidroelectrica din Drobeta Turnu Severin în semn de protest, deoarece nu mai primesc lucrări din partea companiei aflate în insolvenţă.

Potrivit Mediafax.ro, oamenii se tem că vor rămâne fără locuri de muncă, motiv pentur care s-au adunat în număr mare în faţa sediului Hidroelectrica. Protestatarii au lăsat mai multe mesaje pentru angajatorii lor. "Hidroserv pune pumnul în gura sindicaliştilor de la Porţile de Fier", "Hidroelectrica înapoi în insolvenţă!", "Hidroelectrica - Serv în pragul falimentului!", "Sistemul energetic din România, o afacere pe bani mulţi!", "Cine răspunde de colapsul în care se află sistemul energetic românesc?". "O să rămânem fără locurile de muncă, fără susţinere materială, aceasta este problema cea mai mare. Nu mai avem nimic de lucru. Hidroelectrica face un joc de a nu ne mai da lucrări. Toate grupurile vor cădea pe butuci, dar pe ei nu îi interesează. Vom ajunge să stăm pe tuşe", a spus un angajat Hidroserv participant la protest, potrivit Mediafax.ro. "Nu avem de lucru, venim la serviciu ca să plecăm de acasă. Nu dorim nimic altceva decât să ni se dea de lucru, lucrări nu mai sunt, am înţeles că ar fi asigurate lucrările doar pentru 90 de salariaţi, diferenţa până la 370 urmând probabil să-şi caute de lucru. Sunt lucrări de întreţinere, de reparaţie care trebuie făcute şi este nevoie de noi", a afirmat un alt protestatar. Liderul Sindicatului Porţile de Fier, Cristinel Popescu, a declarat că situaţia filialei Hidroserv Porţile de Fier este "la fel de proastă" ca a societăţii Hidroelectrica. "La exact trei luni de când Sindicatul Porţile de Fier anunţa într-un miting care s-a dorit a fi un semnal de alarmă, în care anunţam că Hidroelectrica este în pragul falimentului, iată că aceasta se reîntoarce în situaţia de insolvenţă. Am fost catalogaţi în fel şi chip, s-a spus că minţim, că totul este grozav, Borza anunţa profitul record, iar omul pus de el la Hidroelectrica - Serv, Radu Silaghi, nimeni altul decât soţul asociatei sale Nicoleta Munteanu, anunţa că societatea va fi una profitabilă. De atunci au fost disponibilizaţi circa 200 de salariaţi din sucursale, 120 în Porţile de Fier, dar au fost angajaţi alţii la Bucureşti. La Porţile de Fier au fost schimbaţi patru directori în şapte luni. Au fost până acum trei directori economici", a declarat Cristinel Popescu. Pe durata protestului, niciun reprezentant din conducerea Hidroelectrica Porţile de Fier nu a ieşit să discute cu protestatarii. Hidroserv Porţile de Fier asigură serviciile de mentenanţă pentru Hidroelectrica.

TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • Parlamentul European a votat ridicarea vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova
  • Stenograme: PNL trebuie să devină LIDERUL Opoziţiei
  • Directorul SRI, George Maior: "Corupţia este o ameninţare la adresa securităţii naţionale. Anul trecut am transmis peste 1.000 de informări către DNA

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • România este în pragul unei EPIDEMII GRAVE. Infecţiile au EXPLODAT în ultima perioadă
  • Un BMW Z4 condus de o BLONDĂ BEATĂ, fotomodel celebru, a făcut prăpăd în centrul Clujului | GALERIE FOTO
  • TOP 15 Cele mai scumpe substanţe din lume. Aurul este pe ultima poziţie | GALERIE FOTO