Angajații Institutului Cantacuzino cer CSAT-ului să le decidă soarta

Angajații Institutului Cantacuzino cer CSAT-ului să le decidă soarta

Independența politicii de sănătate a țării depinde de salvarea institutului care produce vaccinuri

Angajații Institutului Cantacuzino - aflat în „moarte clinică”- au depus ieri și la Registratura Guvernului petiția pentru salvarea instituției, apel pe care l-au adresat inițial președintelui României, Klaus Iohannis.

În document, sindicaliștii arată, printre altele, motivele pentru care Institutul este considerat obiectiv de importanță strategică pentru România.

De ce trebuie salvat Institutul

Ne puteți urmări și pe Google News

I.N.C.D.M.I. „Cantacuzino:

● face parte din cei 7 producători europeni și din cei 11 producători internaționali de vaccin gripal;

● deţine o colecţie de tulpini microbiene întreţinută de peste 80 de ani fiind printe foarte puţinele instituţii din Europa cu o asemenea colecţie (de patrimoniu naţional);

● are personal specializat, atât în ariile de producţie, laboratoarele de referinţă cât şi în cercetarea ştinţifică;

● este singurul producător de vaccinuri din România.

Constituția, încălcată

„Neproducerea vaccinurilor încalcă flagrant caracterul social al statului, precum și dreptul fundamental la sănătate, iar obligația constituțională a statului de a crea condiţiile necesare pentru creşterea calităţii vieţii nu este respectată”, se arată în petiție. Protestatarii cer analizarea cazului în Consiliul Suprem de Apărare a Țării și salvarea Institutului, pentru a putea fi asigurată, în continuare, independența politicii de sănătate a țării, în condiții de prevenție și control epidemiologic.