Angela Merkel i-a cerut lui Vladimir Putin să nu destabilizeze Republica Moldova

Angela Merkel i-a cerut lui Vladimir Putin să nu destabilizeze Republica Moldova

Cancelarul Germaniei i-a cerut lui Vladimir Putin, în cadrul unei discuții telefonice, să nu încerce să destabilizeze Republica Moldova, potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului de la Berlin, Steffen Seibert, relatează The Wall Street Journal.

Declarația Angelei Merkel vine în contextul în care, după anexarea Crimeii, există temeri că Rusia va încerca o acțiune similară și în republica separatistă Transnistria. La rândul său, comandantul suprem al Forţelor aliate ale NATO în Europa (SACEUR), generalul Philip Breedlove, a avertizat ieri, într-o dezbatere la Bruxelles, că Rusia dispune de suficientă forţă la graniţele Ucrainei pentru a ''ocupa Transnistria'' în cazul în care decidă să facă acest lucru.

''Este absolut suficientă forţă (rusă) poziţionată la graniţa estică a Ucrainei pentru a ocupa Transnistria dacă se ia o astfel de decizie şi acest lucru este extrem de îngrijorător. Rusia acţionează mult mai mult ca un adversar decât ca un partener'', a afirmat generalul Breedlove.

El a subliniat că Alianţa Nord-Atlantică este "foarte preocupată" de riscurile la adresa securităţii regiunii separatiste, care oficial aparţine Republicii Moldova.

Ne puteți urmări și pe Google News

Preşedintele Parlamentului de la Tiraspol, Mihail Burla, a trimis săptămâna trecută o scrisoare Dumei de Stat, în care cere Moscovei să analizeze posibilitatea anexării Trasnistriei la Federaţia Rusă.