Anghel Iordănescu a ales căpitanul naționalei pentru Euro 2016

Anghel Iordănescu a ales căpitanul naționalei pentru Euro 2016

România a câștigat, aseară, pe „Arena Națională”, ultimul „test” înaintea Campionatului European, cu Georgia, scor 5-1. La finalul partidei, selecționerul Anghel Iordănescu a lămurit problema căpitanului la turneului final din Franța.

În stagiul de pregătire din Italia, din umră cu o săptămână, vestiarul naționalei a decis ca banderola de căpitan în amicalul cu RD Congo (1-1) să fie purtată de Vlad Chiricheș, și nu de Răzvan Raț, titularul de drept al banderolei și totodată cel mai selecționat fotbalist în activitate. Astfel au apărut primele tensiuni printre „tricolori”. Aseară, la meciul cu Georgia, Chiricheș a absentat din cauza unei accdentări ușoare, iar căpitan a fost din nou Raț.

Dar aceasta nu va rămâne pe brațul jucătorului în vârstă de 35 de ani. Selecționerul Anghel Iordănescu a declarat că Vlad Chiricheș va fi căpitanul României la Campionatul European: „Dacă Chiri (n.r. Vlad Chiricheș) va fi pe teren, banderola va fi la Chiri”.

Mai mult, România va debuta pe 10 iunie la Euro, în meciul de deschidere al competiției, împotriva Franței (țara organizatoare), pe „Stade de France”, de la 22:00.

Ne puteți urmări și pe Google News