Editura Evenimentul si Capital

Încă o familie de români începe războiul cu serviciile sociale din Anglia. Băiețel de 7 ani, luat de lângă părinți de protecția copilului din Marea Britanie

Soții Chiriță și-au adus copilul în Anglia după ce s-au angajat și și-au închiriat o casă FOTO: FACEBOOK
Autor: | | 17 Comentarii | 1269 Vizualizari

Mama copilului spune că micuțul Darius s-a lovit la buză pe când se hârjonea cu tatăl său. Vânătaia a fost observată de învățător pe 22 noiembrie și, de atunci, băiatul e într-un orfelinat

O familie din Filipeștii de Pădure, Prahova, ajunsă în Marea Britanie, susține că în urmă cu o săptămână le-a fost luat unicul copil, un băiețel în vârstă de 7 ani. Mama băiatului, Mihaela Chiriță, în vârstă de 26 de ani, are o poveste halucinantă: copilul a ajuns la școală cu o vânătaie la buză, căpătată după o joacă. Pe 22 noiembrie, copilul a fost luat de serviciile sociale și așa a început calvarul – pe care-l cunoașteți deja din alte cazuri asemănătoare – al orfelinatului temporar, proceselor și anchetelor socile.Mihaela povestește, întrun memoriu, ce s-a întâmplat. Deocamdată, oficialii români nu au intervenit în cazul său.

Iată povestea, relatată de mamă:

Îl vrem pe Darius înapoi acasă!

Locuiesc in UK (Lincoln-  Anglia !!) de mai bine de 1 an si 3 luni , acum 6 luni mi-am adus copilul care a fost imediat înscris la școala. Marți (22 noiembrie n.n.) am fost la școala să îmi ridic copilul și am fost luată de doamna directoare într-o cameră și informată că copilul nu se poate întoarce acasă, că protecția socială este chemată și de asemenea vine și poliția, acest lucru datorită faptului că băiatul meu are o mică vânătaie, aproape invizibilă, pe buza de jos și că, la întrebare învățătoarei ar fi răspuns că tata lui a făcut asta în timp ce se jucau, lucru pe care l-am confirmat și eu, știind că așa s-a întâmplat. În timp ce se jucau, tatăl l-a pupat și în momentul acela el a tras capul și l-a mușcat!

Nu m-au lăsat să vorbesc cu copilul și m-au trimis acasă. Am fost în repetate rânduri la școala să văd ce se întamplă și să vorbesc cu cei de la serviciile sociale. În jurul orei 6.45, când am ajuns la școala, am fost informată că băiatul meu a fost plasat in care de către cei de la poliția DCP și că cei de la serviciu social vor lua legătura cu noi.

O vânătaie și un proces

În urmatoarea zi, copilul a fost dus la medic, fără acordul nostru, unde s-a dovedit că în afară de acea vânătaie copilul nu are semne de abuz. Am contactat avocați - unul pentru mine și unul pentru sot - le-am explicat că nu am fost informați despre vizita la doctor, că copilul a fost interogat fără interpret. Lucrătorul social a vizitat casa în care locuim și a văzut că oferim condiții bune copilului. Avocatul ne-a sfătuit să mergem la Curte, dacă considerăm că acuzațiile aduse sunt nefondate și că avem două opțiuni: fie acceptăm ca băiatul nostru să stea la Foster (orfelinat) pâna la terminarea anchetei, fie ne ducem la Courte protection pentru că expiră cele 72 ore în care DPC ARE drepturi asupra copilului.

Vineri am fost la Curte, unde am avut neplăcuta surpriză să vedem că interviul înregistrat cu un interpret român pentru copil, conform legislatie UK, nu a avut loc, pe motiv că băiatul, în vârstă de 7 ani, ar fi refuzat acest lucru, dar în schimb au venit cu o listă de acuzații pe care lear fi făcut copilul!


FOTO: Darius are 7 ani FOTO: FACEBOOKNe-a amânat cazul până pe data de 23 decembrie! Am cerut ajutor în termen de urgență Ambasadei Române și ni s-a spus că nu poate interveni cu nimic, decât în a cere informații legate de ce s-a întâmplat și mi-au trimis o lista cu avocați! Suntem niște părinți disperați, nu știm ce să mai facem! Cine ne-ar putea ajuta le-am fi recunoscători toată viața!
Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro