ANSVSA: Carnea cu ántrax din Ungaria un a afectat consumatorii români

ANSVSA: Carnea cu ántrax din Ungaria un a afectat consumatorii români

Cazul de antrax depistat în Ungaria nu are implicaţii asupra sănătăţii consumatorilor din România, a comunicat Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Cazul ar fi apărut în urma unei sacrificări ilegale, într-o fermă la 160 de km de Budapesta, iar persoanele ar fi contractat boala în timpul sacrificării ilegale.

Potrivit ANSVSA, în România se face vaccinarea obligatorie împotriva antraxului, a tuturor speciilor receptive şi astfel se previne apariţia îmbolnăvirilor la om.

Potrivit ANSVSA, nu există nicio notificare de antrax pe Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje.

Ne puteți urmări și pe Google News

O infecţie cu antrax a fost identificată în carnea de vită din Estul Ungariei şi cinci persoane sunt monitorizate în spital, fiind suspectate că s-ar fi infectat cu antrax, a anunţat vineri Autoritatea sanitar veterinară din Ungaria (ANTSZ), transmite Reuters.