EXCLUSIV EVZ. Antonescu: "Isar a fost schimbat în urma insistențelor premierului, din motive politice". Ponta: "Am primit direct informare de la instituţiile specializate ale statului"

Crin Antonescu
Autor: | | 6 Comentarii | 4465 Vizualizari

Crin Antonescu a susținut că Victor Ponta nu i-a arătat nicio informare în legătură cu Lucian Isar şi că a formulat doar acuzaţii. Ponta a scris pe Facebook că, în perioada mandatului său de prim-ministru, a primit direct doar o singură informare despre o tentativă clară de corupţie despre un ministru, respectiv Lucian Isar, şi a dispus înlocuirea imediată a acestuia din funcţie. Ponta a subliniat că, atunci, i-a spus şi lui Crin Antonescu de situaţie şi, în câteva ore, l-a înlocuit pe Isar cu Mihai Voicu. Isar a anunțat că îl va da în judecată pe Ponta pentru calomnie.

Liderul PNL a explicat, pentru EVZ ce s-a întâmplat la schimbarea lui Lucian Isar.

"Ponta a formulat aceste acuzaţii, fără a produce dovezi sau indicii, fără a-mi invoca sau prezenta (mie,cel puţin) informări ale vreunei instituţii specializate. I-am spus atunci(ceea ce cred şi acum) că astfel de acuzaţii nu pot fi acceptate fără dovezi sau măcar indicii temeinice. Dl. Isar a fost schimbat (şi nu imediat) doar în urma insistentelor premierului,deci din motive politice,de echilibru al alianţei de la acea vreme şi nu pt că aş fi fost convins de acuzaţiile formulate. În rest,nu ştiu", a declarat Crin Antonescu pentru EVZ. 

Antonescu a precizat și pentru Agerpres că Isar a fost înlocuit la acea dată din Guvern din motive politice, nefiind agreat de Ponta.  "Îmi amintesc foarte bine că domnul Ponta nu a avut (...) o bună colaborare cu domnia sa, nu l-a agreat. Nu ştiu care sunt motivele. A insistat pentru schimbare. Este adevărat că, la un moment dat, a formulat asemenea acuzaţii, mi-a spus mie că asta consideră domnia sa că s-a întâmplat. Nu mi-a dat niciun indiciu, nu mi-a spus, cu atât mai puţin nu mi-a arătat că este vorba de vreo informare din partea unei instituţii a statului. Pur şi simplu, acuzaţii", a explicat senatorul PNL pentru Agerpres. El a adăugat că, la acea dată, i-a spus lui Victor Ponta că fără dovezi temeinice acuzaţiile nu pot fi luate în serios.  "Eu nu am dat crezare acestor acuzaţii. I-am şi spus atunci că, în general, astfel de acuzaţii în lipsa unor dovezi temeinice nu pot fi luate în serios, dar, una peste alta, pentru că era clar că nu pot colabora (...) am procedat la înlocuirea domnului Isar din motive politice care ţineau de menţinerea alianţei şi de bunul mers al Guvernului, pentru că trebuia să existe o relaţie normală cel puţin între prim-ministru şi membrii Cabinetului, indiferent că ei proveneau de la PNL. Asta este ce ştiu eu. Restul, evident, domnul Ponta dacă are sau a avut elemente concrete poate spune. Eu nu am crezut atunci, cum nu cred nici acum şi nu cred până la proba contrarie în legătură cu nimeni", a spus liderul PNL. 

Economistul Lucian Isar, fost ministru delegat pentru relaţia cu mediul de afaceri în Guvernul Ponta, s-a prezentat astăzi dimineaţă la DNA. 

Ponta: "Probabil că cei care m-au informat pe mine au sesizat şi DNA".

"Nu cunosc în mod evident motivele chemării de azi la DNA (a lui Lucian Isar - n.r.). Însă pot să spun că în aproape 4 ani de prim-ministru a fost o singură ocazie în care am primit direct informare de la instituţiile specializate ale statului despre o tentativă clară de corupţie din partea unui ministru - Lucian Isar (care a cerut avantaje personale de la un mare investitor american în schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important în Romania)! Atunci i-am spus imediat şi lui Crin Antonescu de situaţie şi a înţeles - în câteva ore l-am înlocuit pe Isar cu Mihai Voicu. Probabil că cei care m-au informat pe mine au sesizat şi DNA. Din păcate există şi astfel de oameni", a scris Victor Ponta pe Facebook.  

Isar: "Îl voi acționa în Justiție"   

Lucian Isar a susţinut, la ieşirea de la DNA, că fostul premier Victor Ponta trebuie lăsat să îşi dezvolte acuzaţiile la adresa lui. Ulterior, el a anunțat că îl va da în judecată pe Victor Ponta.

"Am vorbit în spaţiul public, de mai multe ori, despre cazuri dureroase pentru domnia sa, OMV, Roşia Montană, Rompetrol şi altele. Probabil că se simte exclus din dezbaterea publică, iar prezenţa mea la DNA, în calitate de martor, la o plângere pe care am formulat-o, i-a oferit pretextul de a mai arunca nişte mizerii în spaţiul media. Sau a reacţionat, preventiv, panicat. Nu ştiu şi nici nu mă interesează resorturile minciunilor sale. Îl anunţ pe tânărul calomniator că va trebui să apară în faţa instanţei, deoarece îl voi acţiona în justiţie. Oricum are deja experienţă cu instanţele. Un drum în plus sau în minus la tribunal nici nu va conta pentru domnia sa", declarat Lucian Isar pentru mediafax.ro. Cum a fost schimbat Isar cu Voicu  Lucian Isar a demisionat din funcţia de ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, iar portofoliul ar urma să îi revină lui Mihai Voicu, vicepreşedinte al PNL, declarau, pe 6 august 2012,  pentru mediafax.ro, surse politice. Isar a demisionat în urma unor discuţii avute cu premierul Victor Ponta, care a luat act de decizia acestuia, mai susțineau aceleași surse.

În aceeași zi, vicepreşedintele liberal Mihai Voicu anunța că Lucian Isar, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, şi-a depus mandatul din motive personale şi va fi înlocuit chiar de el.

Înlocuirea ministrului Isar s-a decis la şedinţa Biroului Politic Central şi Consiliului Naţional Executiv al PNL, care a avut loc la Palatul Parlamentului. Mihai Voicu a fost desemnat de PNL să fie ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, în favoarea acestei propuneri fiind 40 de voturi pentru şi o abţinere.
 
Lucian Isar, un tehnocrat susţinut de PNL, se retrage din motive personale, mai spunea Voicu.
 
 
 Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro